Nu holder knagen

Knagen var ikke solid nok og faldt ned – med en god portion af væggen. Vi viser dig, hvordan du sætter en knage op, så den ikke falder ned, og reparerer skaden.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time
Pris
80 kroner

Intro

Knagen kunne ikke bære en tung frakke, faldt ned og efterlod et stort hul i muren.

Vi blander en god betonmørtel og pudser væggen op rundt om den nye længere plug, der er sat i til knagen.

Tidsforbrug

En lille time

Pris

Cirka 80 kroner

Sværhedsgrad

Det er let at sætte en knage op i en pudset væg, så den bliver hængende.

Vejledning

1

Fjern løs maling og al løs puds, så underlaget er helt fast. Malingen skæres væk med en hobbykniv. Til sidst støvsuges området, så vi er sikre på, at alle løse dele er væk, og den nye puds kan hæfte ordentligt.

2

Der bores et større og længere hul til en større plug, så den kan få ordentligt fat - den skal helt ind og have fat i en mursten. Her er pluggen 70 mm, den gamle var kun 50 mm, så der skal bores dybere. Vi borer med et 6 mm murbor.

3

Pluggen sættes i væggen, og området pensles med vand. Det er vigtigt, at muren er lidt fugtig. Det sikrer, at den nye puds kommer til at sidde godt fast. Pluggen skal placeres, så den sidder glat med den malede væg.

4

Bland lidt betonmørtel, og fyld det i hullet med en murske. Du kan bruge færdigblandet mørtel, der blot skal tilsættes vand. Du kan evt. også bruge lidt fliseklæber. Tryk det godt ind i hullet omkring pluggen. Pas på, der ikke kommer mørtel i pluggen.

5

Rengør rundt om reparationen, inden mørtlen tørrer. Du kan bruge en pensel. Det kan ikke undgås, at du kommer til at svine lidt på væggen, så det skal fjernes for at få et pænt resultat.

6

Spartl området med lidt sandspartel, så reparationen bliver helt glat som resten af væggen. Når det er tørt, maler du området, og når malingen er tør, kan du montere knagen igen.

    Andre læser lige nu ...