Video
Let
Svær

Et stærkt ophæng i en væg af mursten kræver, at du borer langt ind i væggen og rammer en mursten, så pluggen til skruen kan få godt fat i væggen.

SÅDAN GØR DU:

1. Fjern løs maling og al løs puds

så underlaget er helt fast. Malingen skæres væk med en hobbykniv. Til sidst støvsuges området, så vi er sikre på, at alle løse dele er væk, og den nye puds kan hæfte ordentligt.

2. Der bores et større og længerehul til en større plug

så den kan få ordentligt fat – den skal helt ind og have fat i en mursten. Her er pluggen 70 mm, den gamle var kun 50 mm, så der skal bores dybere. Vi borer med et 6 mm murbor.

3. Pluggen sættes i væggen

og området pensles med vand. Det er vigtigt, at muren er lidt fugtig. Det sikrer, at den nye puds kommer til at sidde godt fast. Pluggen skal placeres, så den sidder glat med den malede væg.

4. Bland lidt betonmørtel

og fyld det i hullet med en murske. Du kan bruge færdigblandet mørtel, der blot skal tilsættes vand. Du kan evt. også bruge lidt fliseklæber. Tryk det godt ind i hullet omkring pluggen. Pas på, der ikke kommer mørtel i pluggen.

5. Rengør rundt om reparationen, inden mørtlen tørrer

Du kan bruge en pensel. Det kan ikke undgås, at du kommer til at svine lidt på væggen, så det skal fjernes for at få et pænt resultat.

6. Spartl området med lidt sandspartel

så reparationen bliver helt glat som resten af væggen. Når det er tørt, maler du området, og når malingen er tør, kan du montere knagen igen.