Trådløs røgalarm og kulilte sensor fra Det Google-ejede firma Nest

Trådløs røgalarm og kulilte sensor fra Det Google-ejede firma Nest

Tiden med en grim plastikting i loftet, som kun giver lyd fra sig, når det ryger fra brødristeren, er forbi. Der udvikles løbende på røgalarmområdet, og de mest avancerede på markedet kan langt mere end at hyle. Og der er ikke kun tale om smarte features, men funktioner der giver øget sikkerhed i hjemmet!

De nye intelligente røgalarmer

Det Google-ejede firma Nest, hvis alarm vi viser her på siden, og alarmfirmaet Verisure har begge røgalarmer, der kan styres eller aflæses fra telefonen, ligesom de kan tilkobles overvågningskameraer og alarmcentralen. Og der er ingen tvivl om, at de øvrige producenter vil følge trop.

Det er godt, for prisen er stadig lidt høj. Hvor de gamle, primitive røgalarmer kan fås for en 50’er, skal du regne med at spendere nogle tusind, hvis du skal sikre dit hjem effektivt. Til gengæld virker de. Altid.

Røgalarmen alarmerer dig, naboen og alarmcentralen

Afhængigt af hvilken alarm du anskaffer, kan du få besked via din telefon, når alarmen går i gang. Du kan også sætte den til at advisere naboen, så han lige kan tjekke, hvis du er på ferie.

Og har du tilknyttet en alarmcentral, kan du få røgalarmen til at give dem besked samtidig med dig (og naboen). Kan centralen ikke få fat i nogen af jer i en fart, vil de sende brandvæsenet ud.

Slut med batteritjek på din røgalarm

Normalt skal du tjekke batterierne i dine røgalarmer en gang om måneden. Får du gjort det? Nok ikke, men de nye alarmer tjekker heldigvis sig selv. Så du bliver ikke længere vækket af batterialarmens høje bip-lyd midt om natten, Nu får du bare en sms om, at det er ved at være tid til at skifte batteri.

Den nye røgalarm tænder lys om natten

Alarmen fra Nest har indbygget bevægelsessensor, så hvis du står op midt om natten fx for at tjekke køleskabet, tænder den et orienteringslys, når du går under alarmen. Det er smart, med mindre du helst ikke vil opdages.

Røgalarm sender billeder ved alarm

Røgalarmen kan sende signaler til et eller flere overvågningskameraer i huset. Det betyder, at når går alarmen i gang, starter kameraerne, og du kan se billederne på din telefon. Verisures system sender billederne direkte til en alarmcentral, som alarmerer brandvæsenet, hvis du ikke er hjemme til at gøre det selv.

Røgalarmen skelner mellem røg, gas og damp

Nest røgalarmen bruger to bølgelængder af lys til at detektere røg, hvilket gør den bedre til at opdage røgen, uanset om den er langsom eller hurtig i sin udvikling. Dertil har den indbygget kulitesensor, som afslører den usynlige og dødeligt giftige gas.

Den kan også afsløre damp, så alarmen ikke går i gang, blot fordi der er lidt for meget damp fra badeværelset eller en gryde med kogende vand i køkkenet.

Verisure har en særlig køkkenalarm, som ikke reagerer på røg fra brødrister og komfur, men på høje temperaturer.

Din røgalarm fortæller dig, hvor i huset røgen er

Ud over sirenen, så taler din alarm med menneskestemme, når den opdager røg et sted i huset. Den giver besked til de andre alarmer, som går igang og fortæller dig, hvor i huset røgen er. Så ligger du i soveværelset, mens der er røgudvikling i køkkenet, vil alarmen fortælle det.

Alt kan styres fra telefonen!

Med til de moderne røgalarmer hører naturligvis en app til din smartphone.

Fra appen kan du slukke for alarmen, hvis den fx er udløst af et stykke brød på brødristeren. Du behøver altså ikke vifte vildt med et viskestykke eller styrte hjem fra arbejde for at slukke for sirenen. Bare tryk på appens sluk-knap.

Fra telefonen kan du også tjekke rumtemperaturer, luftfugtighed og overvågningskameraer, når du ikke er hjemme. Faktisk kommer der konstant nye ting til, så det vil snart kunne lade sig gøre at starte opvaskemaskinen og tænde/slukke for varmen, lyset, radioen m.m. via telefonen og dit alarmsystem.

Læs mere om Verisure røgalarmer/brandalarmer her: https://www.verisure.dk/alarmer/brandalarm.html

Du kan hente Verisure alarm appen: https://www.verisure.dk/intelligent-hjem/verisure-app.html