Stop tyven - få lås på terrassedøren

Mange nye terrassedøre er forsynet med et dørgreb, som ikke kan låses. Ved at udskifte dørgrebet til et med lås kan du med en ganske lille indsats gøre dit hus langt mere indbrudssikkert.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time
Pris
750 kroner

Intro

For en indbrudstyv er en terrassedør uden lås på dørgrebet desværre en let sag at åbne udefra og alternativt en fin flugtvej, hvis han er kommet ind et andet sted i huset. Vil du gøre livet anderledes besværligt for de ubudne gæster, er du derfor nødt til at skifte dit greb ud til et med lås. Heldigvis er det en ret enkel opgave, som kan klares på ganske kort tid. Vi viser her, hvordan du monterer terrassedørgrebet Ruko 7812, men systemerne er langt hen ad vejen de samme for de forskellige producenter. Endelig sætter vi det nye låsbare greb fast med envejsskruer, så det ikke uden videre kan afmonteres.

PROBLEM:
Terrassedøren er forsynet med et helt almindeligt dørgreb, så døren uden videre kan lukkes op.

LØSNING:
Dørgrebet kan nemt skiftes ud med et dørgreb med låsecylinder, så døren kun kan åbnes, hvis man har nøglen.

Tidsforbrug

Cirka 1 time

Pris

Et dørgreb med lås koster omkring 750 kroner.

Sværhedsgrad

Ganske let

Vejledning

1

Skru det gamle dørgreb af. Vores terrassedør har kun greb på den indvendige side, og grebet sidder blot fast med to almindelige skruer. Når skruerne er ude, er grebet lige til at fjerne.

2

Saml det nye låsegreb ved at sætte låsecylinderen ind i dørgrebet. Sørg for, at låsepalen i cylinderen går rigtigt i indgreb med låsedelen i dørgrebet.

3

Låsecylinderen fastgøres fra bagsiden af terrassedørgrebet ved hjælp af de to medfølgende skruer.

4

Mærk op til skruernes placering. Og vær opmærksom på, at dørgrebet sidder fuldstændig lodret.

5

Bor de nye huller med et 2-3 mm træbor, og sæt i første omgang grebet fast med almindelige skruer. Tjek nu, at alt virker, som det skal, inden du skruer dørgrebet endeligt fast med envejsskruer. Husk, at de kan ikke fjernes igen.

    Andre læser lige nu ...