Svensk snilde - verdens mindste høvlebænk

Høvlebænken er blevet opfundet – igen. Svenske Sjöbergs har lavet verdens mindste høvlebænk – og den er intet mindre end genial.

Der er vel næppe noget, der er så tæt forbundet med træ en høvlebænk. Og taler vi om sløjd i skolen, er der faktisk en rigtig god chance for, at den høvlebænk, som du har stået ved, var en svensk Sjöbergs. Firmaet har nemlig lavet høvlebænke i mere end 60 år, og de må da også siges at være blandt de førende producenter i verden.

Sjöbergs hviler imidlertid ikke på laurbærrene og har nu begået en sand genistreg: en transportabel høvlebænk på størrelse med en familiepizza - lige til at spænde på et bord og lige til at hænge på værktøjstavlen efter brug. Det er bragende godt tænkt, og det løser et problem, som mange af os kender: En rigtig høvlebænk kræver masser af plads, og vi ender derfor ofte med et arbejdsbord og en skruestik - eller måske en lille sammenklappelig arbejdsbænk. Men til arbejde med træ er høvlebænken altså uovertruffen, og her rammer Sjöbergs Smart Vise plet. Det er en solid sag på 6,5 kilo, men alligevel fylder den ikke mere end 36 x 36 cm og er blot 8 cm tyk!

De flytbare bænkdupper giver et fantastisk godt hold på eksempelvis trærammer.

Med høvlebænken spændt fast ved hjælp af et par skruetvinger er det en smal sag at fastholde ting, der skal bearbejdes.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Arbejdsbord