Byggevejledning
Let
Svær
Med emfanget monteret i loftet får du endnu mere arbejdsplads samt lys og luft over kogepladerne.

Med emfanget monteret i loftet får du endnu mere arbejdsplads samt lys og luft over kogepladerne.

Fjern den store, klodsede og larmende emhætte, der hænger ned og blokerer for en kubikmeter luft i køkkenet, og montér en loftsmodel i stedet.

Hvis du er rigtig smart, køber du en med såkaldt ekstern motor. Den eksterne motor kan nemlig monteres oppe på loftet, langt væk fra selve emhætten, og på den måde slipper du af med det meste af støjen.

Sæt støjsenderen på loftet

En loftsmonteret emhætte fungerer i store træk ligesom de almindelige typer ved at suge røg og damp ud af køkkenet og ud af et aftræk, eventuelt i væggen eller på taget. Men da man ikke umiddelbart kan nå dem fra gulvet, skal de betjenes med fjernbetjening.

De er også en smule mindre effektive, når der skal suges oliebaseret stegeos, for på den længere vej nede fra stegepanden og op til emfanget i loftet når de bittesmå oliepartikler at blive så afkølede, at de kondenserer, klumper sammen og falder ned igen.

Fordelen ved at vælge et emfang med ekstern motor er så, at den larmende motor frit kan placeres et eller andet sted på vejen mellem emfanget og aftrækket – og altså langt væk fra hyggen i køkkenet.

Hvis du derudover også sørger for at forbinde de tre dele (emfang, motor og aftræk) med spirorør, er du sikker på et effektivt sug.

Spirorørene er lavet af tynd aluplade, og i modsætning til bløde fleksslanger holder de formen, når der dannes undertryk i dem. Derfor bliver suget stærkere.

Hent gør det selv-vejledning og se, hvordan du gør

At bore hul i loftet og trække spirorør er en velvoksen gør det selv-opgave, men i denne vejledning kan du se, hvordan du skal gøre.

Vi viser, trin for trin, hvordan du:

  • forbereder monteringen
  • gør emfanget klar
  • laver rørføringen.