Byggevejledning
Let
Svær
En splinterny bordplade og en topmoderne køkkenvask er forbedringer, der virkelig lyser køkkenet op.

En splinterny bordplade og en topmoderne køkkenvask er forbedringer, der virkelig lyser køkkenet op.

Hvis bordpladen i dit køkken efter mange års brug er begyndt at ligne arbejdsbordet i værkstedet eller bare er blevet umoderne, kan du med fordel udskifte den med en ny.

Sammen med en ny vask og et nyt blandingsbatteri vil det skabe en kæmpe forandring, som var hele køkkenet blevet udskiftet. Arbejdet kan klares på et par dage, når materialerne er købt. Du behøver ikke være tømrer- og VVS-ekspert for at udføre arbejdet.

Prisen er helt i bund. For kun 300 kroner kan du få en tre meter lang bordplade. Vask og blandingsbatteri kan fås til samme lave priser. Til vores køkken har vi brugt en laminatbordplade, der var længere end standardmålene i byggemarkedet. Sammen med vores valg af de øvrige elementer, gjorde det prisen lidt højere.

Undersøg nøje, hvilken bordplade og vask samt hvilket blandingsbatteri, der vil passe bedst til dit køkken. Du kommer til at bruge det hver dag og skal se på det i mange år, så det skal passe med resten af køkkenet og rummet.

Hent vores store køkkentema og spar masser af penge på dit nye køkken

Denne artikel er en del af et større tema. I vores store 16 siders køkkentema giver vi dig 24 projekter, der alle frisker det gamle køkken op. Vi viser vi blandt andet, hvordan du selv udskifter bordpladen, får det perfekte lys og skifter fronter på låger og skabe. Derudover giver vi dig også også masser af små, lette og billige forbedringer, du hurtigt kan udføre.

Det får du i vores køkkentema:

Vask, bord og armatur – sådan skifter du
En splinterny bordplade er en forbedring, der virkelig lyser op i køkkenet. Og det behøver ikke engang at blive særlig dyrt. Vi viser, hvordan du selv udskifter bordpladen. Derudover viser vi, hvordan du monterer en ny vask. Sammen med bordpladen vil det skabe en kæmpe forandring, som var hele køkkenet blevet udskiftet. Vi tager udgangspunkt i en luksusvask fra Ikea til omkring 1.000 kroner, men det kan også gøres meget billigere.

Nye køkkenlåger – med maling og nye greb
Ser køkkenet gammeldags og trist ud, så vil det gøre en kæmpestor forskel at shine køkkenmøblernes låger op. Vi viser dig 9 forskellige muligheder, du har, for at renovere skabslågerne, og her er noget for enhver smag.

Perfekt lys i køkkenet – husets vigtigste arbejdsplads
Med den rigtige belysning bliver køkkenet både hyggeligere og nemmere at arbejde i. Du får en udførlig plan for, hvordan lamper og spots skal placeres, og hvilke pærer der giver det bedste arbejdslys.

12 quickfixes – hurtige ideer til at pifte dit køkken op
Ud over at skifte køkkenbord, -vask og -låger er der et hav af andre forbedringer, du kan udføre, store som små. Vi har samlet 12 oplagte køkkenforbedringer, du kan kaste dig over. Fra montering af en ny stænkplade til en friskrenoveret sokkel.