Sæt dem ca. 10 cm inde fra hver side, og husk at afmærke på både bordplade og underskabets overplade. Fra afmærkningen vinkles og streges der op, hvor centrum af beslaget skal sidde.

Med et såkaldt forstnerbor med samme diameter som beslaget – i dette tilfælde 35 mm – borer man ned i bordpladens underside. Dette beslag skal ligge i en dybde på 15 mm, og håndværkeren kontrollerer hele tiden, at han borer dybt nok – og ikke for dybt.

Beslaget skal ligge helt plant med bordpladen eller en anelse under. Beslagstangen er 16 cm lang og skal gå halvt ind i hver bordplade, altså 8 cm i den ene og 8 cm i den anden.

Nu skal der fræses ud til beslagstangen. Til det arbejde benyttes der en overfræser. Har du ikke en, kan den lejes i fx et byggemarked. Fræsejernets diameter skal være lidt større end beslagstangens diameter, som er 6 mm.

Indstil derefter fræsejernets dybde, så det er næsten lige så dybt som modtagebeslaget. Fræs nu langs opstregningen. Læg beslaget på plads, og kontroller, om det passer.

Fræs herefter det andet spor på præcis samme måde. Nu skal der fræses ud til de såkaldte fisk, der skal stabilisere de to køkkenbordplader, så de ikke forskyder sig op og ned i forhold til hinanden. Fiskene er 2,2 cm brede på midten og skal halvt ind i hver plade.

Det betyder, at fræsejernet skal indstilles på lidt over 1,1 cm, da fiskene jo skal ind i begge bordplader. Håndværkeren placerer tre fisk med nogenlunde samme afstand og fræser ud til dem med en notfræser.

Den er det dog de færreste, der har stående på hylden, men notfræseren kan lejes i byggemarkeder. Har du allerede en overfræser, kan den benyttes sammen med et notjern. Det gør ikke noget, at fræsningen bliver lidt længere end fiskene.

Inden pladen lægges på plads, er det en god idé at smøre endestykkerne med olie, så de ikke er så modtagelige for fugt. Nu kan den første plade lægges på plads. Men den skal ikke gøres fast, før den anden bordplade i vinkelkøkkenet er skåret til på samme måde.