I dette tilfælde bruger vi en 27 x 27 mm hulkelliste i jatobatræ – samme træsort som bordpladen. Start med at måle helt præcist op med en tommestok. Mål fra væg til væg, og læg et par millimeter til. Skær så listen i en 45 graders vinkel i begge ender.

Her bruger vi en kap-geringssav, men du kunne også benytte en skærekasse, men gør du det, skal du save på det præcise mål første gang, da det nærmest er umuligt at save en millimeter eller to pænt af i en skærekasse.Læg listen på plads. Listen er – som forventet – en anelse for lang på grund af de ekstra millimeter, der blev lagt til.

Men hellere det end for kort, da den så var lige til at kassere. Listen saves derfor til, og nu passer den perfekt, når den anden liste skubbes op til. Og sådan bliver han ved, indtil alle lister er savet ud og lagt på plads. Men ingen af dem er endnu gjort fast.

På den måde er der stadig mulighed for at regulere og rette til, så alle lister sidder helt rigtigt. Nu kan listerne monteres. Her bruger vi en monteringslim, som påføres i rigelig mængde på både væg og på den side af listen, som vender ind mod væggen. Det er vigtigt, at listen fastgøres til væggen og ikke til bordpladen.

Bordpladen vil nemlig ofte arbejde en smule frem og tilbage, så det er vigtigt, at listen ikke følger med. For at få en pæn afslutning i enderne vil vi her lave det, der i fagsprog hedder en kontragering.

Start med at skære et 45 graders smig i hulkellisten. Derefter skæres den lige af, så du har en lille trekant. Når du sætter trekanten på plads, opnår du en rigtigt flot og elegant afslutning.