Under den første bordplade lirkes spændebeslagene på plads, og fiskene placeres i udfræsningen. Når du er sikker på, at pladerne ligger rigtigt, skal der smøres tyndfugepasta på de steder, hvor de to bordplader støder op til hinanden.

Tyndfugepasta har den fordel, at den ikke bliver stiv som lim, men samtidig er den så tæt, at der ikke kan passerer fugt igennem. Pastaen holder sig desuden så blød, at de bevægelser, der kan forekomme mellem pladerne, ikke gør samlingen utæt.

Læg nu den anden plade op, så udfræsningerne på bagsiden ligger over spændebeslaget. Stram nu de to samlebeslag med en fastnøgle. Stram dem, så hårdt du kan, så de to bordplader spændes godt sammen.

Den pasta der kommer op mellem pladerne, skal tørres helt af, mens den er våd. Den kan selvfølgelig tages af, når den er tør, men så risikerer du at beskadige pladerne. For at få al pastaen helt af kan du med fordel fugte et stykke køkkenrulle. Nu skal pladerne fastgøres til køkkenelementerne.

Det gøres nemmest ved at montere en skrue nedefra gennem elementet og op i bordpladen. Men først skal der bores for. Hullet i elementet skal bores, så dets diameter er dobbelt så stor som de skruer, der anvendes.

Dermed får bordpladen mulighed for at bevæge sig en smule, hvilket en massiv træplade som denne altid vil gøre. Denne skarpkantede bordplade skal lige have faset den skarpe forkant af. På en stump tiloversbleven bordplade fræser håndværkeren lige en prøve for at se, om affasningen er passende.

Når kanten er, som han ønsker, fræses der på begge bordplader. Kør så vidt muligt kanten af i en arbejdsgang uden ophold undervejs, så er du sikker på at få en pæn jævn afretning.

Fræseren kan ikke komme helt ind i hjørnet, så her bliver du nødt til at file kanten til. Fil lidt ad gangen, og gør det i rolige bevægelser, samtidig med at du holder filen i en 45 graders vinkel. Nu er der kun tilbage at slibe kanterne let med et fint korn 180 stykke sandpapir.