Let
Svær

Bare rolig, du behøver ikke investere i en større maskinpark. Med enkelt håndværktøj kan du fremstille svalehalesamlinger, der oser af kvalitetshåndværk, glæder dig selv, imponerer din omgangskreds og henrykker dit budget.

I vores opskrift bruger vi to bordplader, 60 cm brede, der er fremstillet af stavlimet, 40 mm tykt egetræ. Det er bordplader, der med jævne mellemrum sælges til gode nedsatte priser i forretningerne.

Det viste køkkenbord har en færdig højde på 93 cm, og længden er 269 cm. Vi valgte at lade byggemarkedet save pladerne til på den rigtige længde mod en beskeden merpris. Opskriftens mål refererer til de ovennævnte mål, og dem må du naturligvis tilpasse, så de stemmer overens med dit køkken.

Metoden, som vi kaster os ud i her, er i øvrigt en traditionsrig snedkerteknik, der har været anvendt til møbelsamlinger gennem lang tid ikke med hovedvægten lagt på det dekorative, men på grund af samlingens store styrke. En præcist udført svalehalesamling låser sig selv og gør lim - næsten - overflødig.