Køkkenindretning

Indretningen af dit køkken er vigtig, da den skal være praktisk og leve op til loven. Vi guider dig og giver vejledning og inspiration til, hvordan du kan indrette dit køkken.

Køkkenindretning - tips og inspiration

Uanset om du skal bygge et helt nyt køkken eller blot skal i gang med en renovering, er der mange ting, du bør tage stilling til, så indretningen af dit køkken bliver optimal. Det er en god ide at få inspiration til din køkkenindretning ved fx at besøge producenters showrooms, hvor du kan se forskellige typer køkkener stillet op. Der er også masser af tips og inspiration til køkkenindretning på nettet. Der findes også tegneprogrammer, hvor du selv kan lege med køkkenindretning.

LÆS MERE: Gratis køkken tegneprogram til ipad

Indret køkken som et arbejdsrum

Køkkenindretning handler ikke bare om at vælge nye køkkenelementer, hårde hvidevarer, bordplade, armatur, gulv og belysning – ud fra, hvad du synes er pænt. Det handler i lige så høj grad om, hvad der er praktisk og funktionelt, da køkkenet ikke bare er et vigtigt opholdsrum, men også et rum, hvor du arbejder.

Køkkenindretning med de rigtige materialer

Tænk også over, hvilket materiale du vælger at indrette dit køkken med. Klinker på gulvet er nemme at gøre rent, men kan virke kolde og hårde at gå på, og taber du ting, vil de nemt gå i stykker. Vælger du fx linoleum, får du et “blødere” materiale, der er behageligt at gå på, og hvor ting ikke så nemt går i stykker. Et praktisk materiale på køkkenvæggene er fliser, der nemt kan gøres rene. Vælger du blot at male væggene, så husk at vælge maling med en høj glans, som kan gøres rent med en fugtig klud.

Indretning af køkken med den rigtige belysning

I køkkenindretning er det også vigtigt at tage stilling til belysningen. Du skal have et godt arbejdslys fx over køkkenbordet, hvor du står og arbejder, og hvor der er vask og komfur. Har du et “samtale”-køkken, som også skal kunne være et hyggeligt opholdsrum, bør der også være noget hyggelys. Lys, der kan dæmpes, er en god, fleksibel løsning til det moderne køkken, der typisk er et rum, hvor der både arbejdes og hygges.

Fleksibilitet kan du også få i køkkenet, hvis du laver en køkkenø på hjul. Se her, hvordan du gør.

LÆS MERE: Køkkenø på hjul