For at få lidt luft til begge sider vil han skære en åbning i soklen, der er 45 cm bred. Med en bænkvinkel streges der vinkelret op på soklen, så der er en præcis linje at skære efter. Det er et svært sted at save, men ikke hvis man har en såkaldt multicutter eller multimaster, som den også bliver kaldt.

Denne lille maskine er simpelthen genial, når man skal save ud under forhold som disse. Den skærer helt præcist og er nem at styre, men husk at tage høreværn på. Den larmer meget.

Da håndværkeren kan se, at der er søm eller skruer mellem soklen og skabet, skifter han til en klinge, der også kan save gennem metal. Skiftet af klinger går lynhurtigt, og der skal ikke bruges noget værktøj.

Saven kan komme helt op mellem skabets underplade og soklen og skærer sig nemt igennem både træ og søm. Det udsavede sokkelforstykke kan være lidt svært at få ud. Men det problem kan klares ved at placere en skrue i midten – der, hvor der alligevel senere skal sidde et håndtag.

Nu kan det udsavede sokkelstykke nemt hives ud. Der skal monteres to stopklodser, så den nye skuffe kun kan skubbes ind, så den flugter soklen. De to klodser saves ud af et stykke finér og limes fast bag på sokkelkanten.

LÆS OGSÅ: Perfekt sokkel til det nye køkken

Brug en monteringslim, og klem klodserne fast med et par skruetvinger. Skuffen skal køre på hjul, som skal monteres på en bundplade. Her bruger vi en stump bordplade.

Hjulene placeres 5 cm fra sidekanten og et par centimeter fra for- og bagkant. Hjulene behøver ikke at være store, og det er vigtigt, at de ikke er drejelige. Når de kun kan køre lige frem og tilbage, vil der aldrig blive noget besvær med, at skuffen støder på sokkelkanten, når den skal ud og ind.

Forrest på bundpladen monterer håndværkeren et par vinkeljern, der skal holde skuffens forstykke på plads. Under forstykket – som er det udsavede sokkelstykke – lægger håndværkeren et par stykker pap, så forstykket bliver løftet et par millimeter op.

Derved undgår han, at det berører gulvet, når skuffen trækkes ud og ind. Forstykket skal sidde midt på bundpladen, og for at det ikke skal rykke sig, fikseres det til vinklen med en enkelt skruetvinge.

Et par skruer i hver vinkel er nok til at holde forstykket på plads. Der skal selvfølgelig også monteres en skabsknop på midten af skuffen. Her bruges det hul, som blev lavet til at hive stykket ud med.

Håndværkeren kontrollerer, at den nye skuffe passer i soklen, inden han monterer trådkurven. Kurven kan fastgøres med små kramper eller som her med en hæftepistol med nogle lange hæfteklammer. Skuffen er færdig.

Den kører let og elegant og kan nemt opbevare de to store pander, som fylder alt for meget i grydeskabet.Det tog håndværkeren 3 kvarter at udvide køkkenet med lidt ekstra stuveplads.