Vælger du Kerrock i stedet for Corian, får du din køkkenbordplade til under halv pris.

Vælger du Kerrock i stedet for Corian, får du din køkkenbordplade til under halv pris.

1. Kerrock i stedet for Corian

Synes du, at en køkkenbordplade af Corian er lige lovlig dyr? Så kan du vælge Kerrock i stedet for. Kerrock er et kompositmateriale, der bl.a. består af akryl, og det er typisk 50-60 % billigere end Corian.

Kerrock er modstandsdygtigt overfor UV-lys og er derfor også velegnet til udendørs brug.

De fleste bruger det dog til bordplader i badeværelse og køkken, hvor det kan tåle både høje varmegrader, skarpe knive og de mest udbredte rengøringsmidler.

Kerrock har også så høj en pH-værdi, at kalk ikke binder på det. Det er nemt at vedligeholde med vand og rengøringsmiddel, mens lette ridser kan fjernes med flydende skurepulver eller lignende.

Ligesom Corian fås Kerrock i et utal af farver og effekter som marmor, granit og terrazzo.

FORDELE: Under halv pris. ULEMPER: De samme som Corian (fx svært selv at skære til).

2. Betontegl i stedet for lertegl

Tegl af ler er en flot og klassisk tagbelægning, men betontegl er lige så flot og koster mindre. Vi har nemlig en lang tradition for cement- og betonproduktion i høj kvalitet her i landet, og det samme gælder betontagstenene, der kan købes for under 100 kr. pr. kvm., cirka 20 % billigere end lertegl.

Betontegl fås i virkelig mange farver og faconer og med og uden glasering – akkurat som de klassiske tegl.

Ligesom for tegltaget gælder det, at du skal købe sten i en god kvalitet, hvis du ikke vil ærgre sig over nedbrydning, begroning, frostsprængninger og – i yderste konsekvens – tagskifte før tid.

FORDELE: Lavere pris. ULEMPER: Lidt kortere holdbarhed, tungere end lertegl (ekstra krav til tagkonstruktionen).

Det er sten - blot i en tyndere udgave.

3. Stenplader i stedet for sten

Nu kan du på få timer bygge en effektfuld og rustik stenvæg, som vi kender det fra sydeuropæiske boliger. Og du kan oven i købet få fortrydelsesret med i prisen.

Her er løsningen at bruge den såkaldte stenimitation Aitana, der fås som 33x50x3 cm store plader, der er lige til at lime op og synsbedrage med. Du kan skabe en illusion af alt fra granit til marmor og andre eksklusive naturmaterialer i grålige, rødlige, sandfarvede og flere andre mere eller mindre mixede farver.

Pladerne er faktisk lavet af sten og er nemme at sætte op, også hvis du har en meget dårlig og ujævn væg, du gerne vil kamuflere eller pynte på. Priser lige under 200 kroner pr. kvm.

FORDELE: Nemme at sætte op, nemt at fortryde. Billigt. ULEMPER: Lige så svære at rengøre som ægte, ujævne sten.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og se også de billige alternativer til egetræ, fliser, skifer, marmor, stuk, planker, bræddelofter og fyldningsdøre.