Når grovpudsen er trukket op på fladen og glattet, trykkes det tilskårne armeringsnet forsigtigt ind i den bløde overflade. Dagen efter dækkes det med ny puds i et tyndt lag.

Når grovpudsen er trukket op på fladen og glattet, trykkes det tilskårne armeringsnet forsigtigt ind i den bløde overflade. Dagen efter dækkes det med ny puds i et tyndt lag.

Nu er det slut med, at vores fine nypudsede væg slår revner, og at vi skal ud og lappe vores pudsede sokkel hvert forår. Ved at bruge nye ekstra klæbende og seje mørtelblandinger og forstærke dem med glasfibernet kan vi gardere os mod, at pudsen revner.

Armeringen gør arbejdet noget dyrere og kræver flere arbejdsgange, så det er en løsning, der især er beregnet på opgaver som skrøbeligt ældre murværk og meget hårdt brændte nye mursten.

Men det er også en teknik, du som gør det selv-mand kan vælge som en ekstra garanti, hvor den professionelle murer stoler på sit håndværk. For selv om teknikken benytter sig af materialer som akryl og glasfiber, så lever den helt op til gamle principper om at kombinere hårde og seje materialer, om at sikre fugten en hurtig vej ud af murværket og om at lade pudsen følge underlaget.

Download hele artiklen og se, hvordan du arbejder med armeret puds.

HER KAN DU BRUGE ARMERET PUDS

Den smarte puds med armeringsnet løser vidt forskellige opgaver. Til nogle er det den eneste mulighed, men ofte kan du selv bedømme, om du vil ofre de lidt flere penge og arbejdstrin.

Ældre murværk. Vil du dække en ældre mur med et lag puds, er armeret puds en holdbar løsning – også for den uerfarne.
Sokler. Normalt kan du klare en sokkel med almindelig puds, men vender et problem tilbage, vil den armerede puds ofte løse det
Meget hårdt brændte mursten. Det kan være svært at få et pudslag til at sidde på nye, hårdt brændte mursten, men det klarer den smarte mørtel.
Uden på isolering. Udvendig isolering med mineraluld eller polystyren kan dækkes med armeret puds.
MEN IKKE HER: Revner der stadig giver sig. Revner, der stadig arbejder, skal sikres først. Murværk med tynde revner er den armerede puds derimod en effektiv løsning på.