Glem alt om navn, billede og andre farvestrålende omstændigheder på patronens forside, når du skal vælge en fugemasse mellem de mange patroner på reolerne i byggemarkedet. Navnene kan variere, selv om indholdet er det samme, og under stort set samme navn kan der gemme sig vidt forskellige produkter med vidt forskellige egenskaber.

For at træffe det rigtige valg skal du i stedet om på patronens bagside, hvor du kan læse, hvad fugemassen består af. Det fortæller dig langt mere præcist, hvad fugemassen i den pågældende patron kan præstere, hvor du kan bruge den, og hvordan du skaber de bedste og mest holdbare fuger med den.

Det kræver, at du ved noget om fugemasser, men med artiklen her i hånden er du rigeligt i stand til at træffe det rigtige valg. Ikke alene er du sikker på at finde den rigtige fugemasse til en bestemt opgave. Du køber dig heller ikke fattig i fugemasse, når du klarer opgaven lige så godt med den halve patron, du har i forvejen. Du vælger alene ud fra de egenskaber, fugen kræver.