Efterisolering - udvendig efterisolering

Hårde måtter af mineraluld med påklæbede skaller af mursten er en af de nyeste måder at efterisolere på.

Du kan isolere udvendigt på mange måder, men typisk handler det om at sætte plader direkte på væggen og pudse dem eller at lægge isolering ind et træskelet, der dækkes af plader og måske en ny overflade.

At sætte isolering direkte på væggen er enkelt og koster mindst plads, men væggen skal kunne bære isolering og puds.

Teknikken med et skelet giver mulighed for alle slags overflader – træ, plader eller puds, og den giver dig lejlighed til at indbygge et ventileret lag undervejs.

5 LØSNINGER: UDVENDIG ISOLERING
Efterisolering - udvendig efterisolering Skelet og brædder. Et træskelet bygges på facaden, fyldes med isolering og dækkes med brædder eller plader. God både på det gamle træhus og på den tunge mur. Kan benytte stort set alle typer isoleringsplader.
Efterisolering - udvendig efterisoleringPuds på ventilerede plader. Et træskelet bygges på facaden, fyldes med isolering og dækkes med plader, der pudses. Opbygningen gør det muligt at lave ventilation på bagsiden af pladerne og sikre, at fugt i væggen fjernes effektivt.
Efterisolering - udvendig efterisoleringMineraluld og puds. Mineraluldsbatts sættes på den gamle facade og dækkes med armeret puds. Teknikken bruges både på mure og trævægge. På muren klæbes og boltes måtterne fast, mens de på trævæggen alene boltes fast.
Efterisolering - udvendig efterisoleringKingspan bag tynd skalmur. Den gamle mur og isolering erstattes af bedre isolering og tyndere sten. Metoden kræver en stor indsats, men giver en moderne energiløsning uden at ændre på husets udseende – ud over de nye sten.
Efterisolering - udvendig efterisoleringFlamingo og teglskaller. Isoleringsplader sættes på facaden og dækkes af tynde mursten. Skallerne fås i mange farver – også skåret af gamle mursten.

LÆS OGSÅ: Dobbelteffekt med Kingspan isolering

REDAKTIONEN ANBEFALER: Tjek din isoleringen før det er for sent!

Er du sikker på, at du har helt styr på din isolering? Ellers kan det få store konsekvenser - og det er ikke kun for din varmeregning.

Er dit hus ikke er isoleret korrekt kan du få massive problemer med fugt og svamp. Og der er desværre mange grelle eksempler på forkert efterisolering. Det kan medføre fugtskader på huset og blive dyrt at rette op på. I slemme tilfælde vil det også være sundhedsskadeligt for dig og din familie.

Tjek din isolering med et inspektionskamera
Isoleringen sidder ofte steder, der er svære at tilgå - eksempelvis i skunken, hulmuren eller krybekælderen. Derfor vil vi anbefale, at du bruger et inspektionskamera, så du kan nå derind. Du vil med det blotte øje kunne se om der fugt eller svamp på din isolering. Du kan også tjekke at isoleringen ligger korrekt, og at der ikke mangler vindpap - rockwool er ikke nok.

Lige nu får du et inspektionskamera sammen med 2 numre af Gør Det Selv.

Ja, tak: Vis mig det nye Tech-Pro inspektionskamera!

VIDEO: Her kan du se inspektionskameraet i funktion: