isolering i etageadskillelse

Problem:

Jeg har taget de gamle gulvplanker på førstesalen op, for at lægge nyt gulv. Mellem bjælkerne ligger der et lag gammelt sand og ler. Bør jeg fjerne det og bruge mineraluld som gulvisolering i stedet?

LÆS OGSÅ: Isolering af gulv

Løsning:

Nej, det er bedst at beholde det såkaldte indskud af sand og ler som gulvisolering, fordi det er langt bedre til at støjisolere end mineraluld. Fjerner du det og erstatter det med mineraluld, vil du opleve, at huset bliver mere “lydt”. Det skyldes, at støj dæmpes langt bedre med tunge materialer. Og indskud af sand og ler er et tungt materiale.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Sådan sparer du tusindvis af kroner om året!

Vi ved, at isolering ikke er det emne, vores læsere på Gør Det Selv synes, er allermest spændende. Mange synes endda, det er kedeligt. Vi indrømmer, at det ikke er det sjoveste arbejde. Men det er det klogeste! For du kan spare tusindvis af kroner på din varmeregning. Så vi kan ikke sige det mange gange nok: Isolér, isolér, isolér!

Tjek hvor varmen slipper ud med et infrarødt termometer

Med et infrarødt termometer er det hurtigt og nemt at måle temperatur-forskelle i huset og se, hvor du skal sætte ind, når du skal i gang med et isoleringsprojekt.

Du peger med laserstrålen på det sted, du vil måle, og sekundet efter kan du aflæse temperaturen på skærmen.

Lige nu får du et infrarødt termometer sammen med 2 numre af Gør Det Selv for kun 49,50 kroner + 39,50 kroner i porto og ekspedition. Du sparer 599 kroner.

Ja, tak: Vis mig mere om det infrarøde termometer og det gode tilbud nu!

Her kan du se en video af, hvordan det infrarøde termometer virker: