Få styr på metalmalingen

Uanset om man vælger en vandopløselig metalmaling eller en med opløsningsmidler, opnås et flot og slidstærkt resultat med den rigtige grundbehandling. Fælles for begge varianter gælder, at det betaler sig at undgå de helt billige varianter.

Selv brændeovnen kan få nyt liv med et lag metalmaling

Selv brændeovnen kan få nyt liv med et lag metalmaling

Hvad bruges metalmaling til?

BYGNINGSDELE

Stakitter, låger, trappegelændere, hængsler m.m. skal med jævne mellemrum have et lag beskyttende metalmaling, der kan forhindre, at tingene ruster.

HAVEMØBLER

Udendørs borde og stole med metaldele har ekstremt lang holdbarhed, hvis de får et lag rustbeskyttende maling.

INTERIØR

Indendørs kan metalmaling bruges til at give nyt liv til fx en skrammet spisebords-lampe. Skal overfladen være perfekt, opnås det bedste resultat med spraymaling.

Hvordan bruges metalmaling?

Hvis overfladen ikke behøver at være fuldstændig jævn og glat, er det hurtigt at male metal med en pensel. En grundig afslibning, to lag grunder og så to lag slutmaling giver et perfekt - og langtidsholdbart - resultat.

Radiatorer, lamper m.m., der skal fremstå fuldstændig glatte i overfladen, males bedst med spraydåse. Eventuel rusthæm-mende grunder (på udendørs ting) slibes helt glat efter påføring, før der sprayes.

Dåsen holdes 25-30 cm fra emnet og føres roligt fra side til side samt op og ned. Der skal påføres maling i meget tynde lag, så der ikke kommer løbere, og der skal males ad flere omgange for at opnå et flot resultat. Dele, som ikke skal males, dækkes omhyggeligt af.

Varianter af metalmaling

ALKYDOLIEMALING

Perfekt til restaurering af dele og beslag på gamle bygninger, da malingen fremstår halvmat og grafitgrå. Indholdet af krystallinsk grafit giver en meget slidstærk, emaljeagtig overflade.

ALKYDBASERET METALMALING

Anvendes både inde og ude, da den giver en meget hård og vejrbestandig overflade. Den kræver en afrenset overflade, der forinden har fået to lag metalgrunder. Påføres i to lag og kan tones i lyse farver.

HAMMERITE

Kan males direkte på en rusten overflade uden total afrensning til bart metal og uden grunder. Findes på dåse og på spray og indeholder opløsningsmidler, så der skal være god ventilation under arbejdet.

RADIATORMALING PÅ SPRAY

Den nemme måde at male radiatorer på er med en spraydåse. Den fås i flere farver og efterlader en støvtør overflade på 10 minutter. Regn med en dåse pr. kvadratmeter.

RADIATORMALING - AKRYLBASERET

Beregnet til varmerør og radiatorer, der efter afrensning har fået to lag metalprimer. Malingen påføres i to forholdsvis tykke lag, så malingen kan løbe sammen.

VARMEFAST MALING TIL STØBEJERN

Skal brændeovnen eller dele på bilen males, findes der en varmefast metalmaling. Denne variant tåler op til 1.100 grader. For at opnå fuld hærdning skal emnet opvarmes i flere omgange efter maling.

METALPRIMER - VANDIG

Grundmaling/primer hindrer rustdannelse. Overfladen skal affedtes og matslibes før påføring af grunder, og behandlingen skal ske samme dag som afrensningen.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Maling