Slik sprøytemaler du!

Det er ofte nemmere og hurtigere at bruge sprøjtepistolen fremfor pensel og rulle, når du skal male udendørs træværk. Læs, hvordan du bliver mester i at bruge det geniale værktøj.

At male med sprøjtepistol har tidligere været lig med minutiøs afdækning og timelang rengøring. Men den tid er forbi, og nu kan du roligt trække pistolen, når du skal i krig med malerarbejdet.

Moderne sprøjter spreder ikke malingen ud i luften, men bruger det meste af luften til at samle malingen, så den kan styres og påføres præcis der, hvor den gør gavn.

Det betyder, at afdækning er mindre vigtig end tidligere. Ude i haven er det ofte muligt at male med sprøjten helt uden at dække af.

Rengøring af pistolen er også blevet meget lettere. Den enkle konstruktion og de moderne materialer gør faktisk pistolen hurtigere at rengøre end en pensel.

Derfor er der efterhånden ikke længere nogle gode argumenter for at vælge malersprøjten fra, når du skal male ude!

Hent artiklen og bliv mester i sprøjtemaling

I artiklen, som du kan hente her på siden, kan du læse meget mere om, hvordan du sparer tid ved at bruge malersprøjten. Du kan blandt andet læse:

  • hvor det er oplagt bruge sprøjtepistolen fremfor pensel og rulle
  • om de grundlæggende principper du skal kende, inden du bliver mester i at sprøjtemale

OBS! Denne artikel er en del af et samlet tema om maling af udendørs træværk, hvor vi har samlet alt, hvad du skal vide, inden du går i gang med malerarbejdet. Du kan hente det samlede tema her: Stort tema: Maling af udendørs træværk.