Silikonefuge: Sådan bruger du silikonefugemasse

FLOT FUGE: Silikonens smidige og glatte vand- og smudsafvisende overflade er uovertruffen.

HVORDAN BRUGES SILIKONEFUGE?

Allerførst skal du sikre, at området, hvor du skal bruge silikonefuge, er helt rent og fri for fedt. Acetone er god til affedtning, men husk god udluftning.

Når du er klar til at fuge, skærer du spidsen af fugepatronen med et skråt snit, så åbningen passer til silikonefugen. Åbningen skal kunne gabe over hele fugen.

SILIKONEFUGEMASSE: SÅDAN BRUGES SILIKONEFUGE

Fyld fugen HELT op med silikonefugemasse. Der må ikke være slip i siderne eller i fugen, så kan du arbejde i én bevægelse, er det bedst.

Tryk silikonefugen godt ind med en fugepind. Det er vigtigt, at den får fat – også i bunden.

SILIKONEFUGEMASSE: SÅDAN BRUGES SILIKONEFUGE

Til sidst skal silikonefugen glattes pænt. Med lidt håndelag kan det gøres flot med en fugepind, men en fugebrik er også helt fin.

LÆS OGSÅ: 3 klassiske fuge-fælder

VIGTIGT OM SILIKONE

Brug ikke silikonefjerner, når du fjerner den gamle fuge. Den opløser silikonen – også den nye. Sidder der en smule rester af den gamle fuge, og sidder de godt fast, så generer de ingenting.

SÆRLIGT VED SILIKONEFUGE

Silikonefuger kan ikke males. En af den hærdende fuges store styrker er, at intet binder fast på den. Det gælder så desværre også maling. Så kan du ikke finde en farve, der passer, kan du ofte erstatte silikone med en overmalbar fugemasse – dog aldrig i vådrum.

VARIANTER AF SILIKONEFUGEMASSE

VARIANTER AF SILIKONEFUGEMASSE

SANITETSSILIKONE Denne type silikonefugemasse kaldes også ofte vådrumssilikone og bruges ved fuger, der er meget udsatte for vand – i bad, køkken og bryggers. Den indeholder midler, der beskytter mod mug og svamp.

BYGGESILIKONE Bruges både udendørs og indendørs til fuger, der skal klare store bevægelser (op til 25 procent). Især til døre og vinduer og som alternativ til byggefugemasser til udendørs tætningsopgaver.

GLASSILIKONE Fugemasse til limning og tætning af akvarier, glasbyggesten, silikonetætningslister, drivhuse og til topforsegling af termoruder. Uegnet til bevægelsesfuger i vådrum pga. syreindholdet.

SILIKONEFUGE: FARVEVALG

Tidligere fandtes der ikke mange farver at vælge imellem, men i dag har du masser af muligheder.

Stort set alle fugemasseproducenter har silikonefugemasse i mange forskellige nuancer af hvid, beige og grå.

Nogle producenter har desuden et bredt udvalg af meget sprælske farver. Typisk kan du her få silikonefugemasse og cementbaseret fugemasse i de samme farver, så du kan få det hele til at matche flot.

VÆRKTØJ TIL FUGNING

I princippet kan du klare dig med en hobbykniv til at skære patronspidsen af med, en fugepistol til at fuge med og en finger til at glatte fugen med. Med disse tre ting kan du godt lave en tæt fuge, men den er svær at få rigtig pæn. Pæne fuger kræver godt værktøj, og heldigvis behøver godt værktøj ikke at være særlig dyrt.

LÆS OGSÅ: Det skal du vide om fugepistolen