sten

Det er vigtigt at vælge den rette belægning udendørs, da du skal se på det de næste 20 år.

Der er gode grunde til, at vi lægger sten på vores grund på utallige steder lige fra den bundsolide indkørsel til de mindste stier rundt i haven.

Vores belægninger af sten gør det muligt at komme tørskoet og sikkert frem – selv efter lange perioder med regn og på steder, hvor der er masser af trafik.

Og uanset om der er tale om sten støbt i beton, brændt af ler eller hugget ud af naturen, så holder de længe og kræver et minimum af vedligeholdelse. Men selv om alle stenene grundlæggende er stærke og i forhold til deres omgivelser nærmest uforgængelige, så er det ikke nok at vælge belægning efter udseendet.

Styrker og svagheder ved fliser og sten

For eksempel skal havegangen ikke bare se godt ud, den skal også være rar og sikker at gå på. Indkørslen skal kunne bære bilens vægt. Terrassen skal være så plan, at havemøblerne ikke vipper. De små stier rundt i haven må ikke blive for glatte, når det regner.

De forskellige typer belægning har hver deres stærke og svage sider, og ofte løftes både udseendet og de praktiske egenskaber, når du kombinerer de regelrette fliser og sten med livlige brosten, marksten og skærver.

GUIDE TIL BELÆGNINGSSTEN: