Læg klæberen ud på et lille stykke ad gangen, og fordel den jævnt med et pudsebræt, der har tandspartel i den ene side. Jævn så ud med tandspartlen. Det er vigtigt, at tandspartlens tænder har den rigtige højde.

Det kan du teste ved at trykke flisen ned i klæberen, når du har brugt tandspartlen. Tag flisen op igen, og se, om 80 procent af bagsiden er dækket med klæber.

Er den ikke det, er tandspartlens tænder for små. Når man, som her, ønsker fliserne lagt diagonalt, er der noget mere tilpasningsarbejde, end hvis fliserne skulle ligge rektangulært.

Der skal måles meget nøjagtigt og skæres mange fliser. En god fliseskærer, som denne, har en påsat indstillelig vinkel, så man er helt sikker på at få skåret rigtigt – hver gang. Til de små fine udskæringer er det en fordel at have en elektrisk fliseskærer.

Nu er fliserne lagt og efter et par dages tørring klar til fugning. Fugemassen blandes med vand, så den er ret tynd.

Her har man valgt en sort fugemasse, der jævnes ud med et skumbræt. Brættet rengøres jævnligt med vand, og gulvet rengøres. Når alt er fuget, rengøres igen, og arbejdet afsluttes med, at gulvet afvaskes, så alle rester af fugemasse er helt væk.