Fiks den løse flise i en fart

For lidt fliseklæb er ofte årsagen til, at en flise slipper sit tag i underlaget. Og det gælder om at få det fikset, inden flisen knækker. Se her, hvordan du gør.

Intro

En hul flise lyder måske harmløst, men over tid kan følgeskaderne blive ret omfattende.

Er flisen løs, så vil fugen hurtigt slippe og give plads til, at vand stille og roligt kan arbejde sig ned i konstruktionen.

Uanset om det er ude eller inde, er vand under fliser noget skidt. Men udendørs vil skaderne sprede sig lynhurtigt, hvis der kommer frost.

Vandet, der trænger ned i trappen, udvider sig nemlig, og så frostsprænges selv det bedste beton. Derfor er det vigtigt at løse problemet, så snart det opstår.

Reparationen er simpel og kræver et minimum af værktøj og erfaring. I mange tilfælde kan den løse flise genbruges. Den løsnes ganske enkelt, renses og limes på igen. Til sidst laves en ny fuge, og så er opgaven løst.

Er flisen knækket, er selve proceduren den samme. Her skal du selvsagt have fat i en ny flise.

Det skal du bruge

Der er ikke brug for elværktøj her. Du klarer arbejdet med en lille håndfuld murerværktøj.

  • Murske
  • Hammer
  • Mejsel
  • Filtsebræt
  • Svamp

Vejledning

01
Sådan gør du 6 Trin

1

Start med at fjerne fugen omkring den hule flise med en hammer og en mejsel. Pas på kanterne på de tilstødende fliser.

2

Slå forsigtigt flisen af, så den kan bruges igen. Når flisen er afmonteret, renses den forsigtigt for gammelt indtørret fliseklæber.

3

Når alt skidt og støv er væk, mættes flise og underlag med en våd svamp. Det gøres for at sikre, at vandet ikke trækkes ud af klæberen.

4

Smør et godt lag fliseklæber på både trin og flise, og træk derefter af med en tandspartel, inden du lægger flisen. Vask overskydende fliseklæber af med en fugtig svamp. Det er vigtigt, at du får tørret ordentligt i bund i fugerne omkring flisen, så der er plads til fugemasse senere. Lad fliseklæberen tørre i minimum 24 timer.

5

Fugemasse til udendørs brug er lidt grovere og dermed mere solid. Fugemassen masseres godt ned i fugerne med et filtsebræt med hårdt gummi på undersiden.

6

Vask overskydende fugemasse af med en svamp. Sørg for, at svampen ikke er plaskvåd, for så risikerer du at opløse fugen. Efter et døgns tid fjernes fugeslør med en ren bomuldsklud.

Video

Løse klinker på trappen

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Fliser