Video
Let
Svær

Med gipspuds bliver dit liv meget lettere. Traditionel cementmørtel kræver nogen øvelse at få flot på en lodret væg. Det skal kastes på, og er laget for tykt, synker det sammen og falder ud den ene gang efter den anden. Det er du heldigvis helt og aldeles fri for, når du pudser med gipspuds.

Gips er hurtigt at røre op med vand, det er let at trække op eller fylde i huller med en murske, og så kan du få det fuldstændig glat med en slibeklods og fint slibepapir.

Du skal dog vide, at gipspuds har nogle begrænsninger: Dels er det ret sart, det er ikke skruefast, og dels kan det kun bruges indendørs, da det ikke kan tåle vand. Men i stuen, forstærket med glasfilt, er det fantastisk. Også til at pudse en hel murstensvæg.

LÆS OGSÅ: Gipspuds er genialt

Store huller - ingen hindring

Gipspuds er både nemt og billigt at arbejde med. Og så ætser det ikke hænderne som cement.

SÅ LET ER DET:

1. Start med at banke al den løse puds af

En murhammer eller en hammer og mejsel er fin til opgaven. Når du har fjernet den løse puds, hakker og skraber du kanterne af, så de bliver skrå.

2. Børst støvet af

For at sikre en god vedhæftning skal hullet være støvfrit. Brug evt. en værkstedsstøvsuger, lad være med at bruge den almindelige, den har IKKE godt af det fine pudsstøv.

3. Fyld gipspuds i hullet

Læg en god klat puds på et stålpudsebræt, og tryk det så derfra ind i hullet med en trekantet murske (spandeske). Tryk til, så du sikrer en god vedhæftning.

4. Træk overskydende puds af

med et langt lige bræt eller en aluminiumsskinne (retskinne). Start nedefra og før brættet opad i zigzagbevægelser fra side til side. Brug et høvlet bræt med skarpe kanter, så får du det bedste resultat.

5. Slut af med at glatte overfladen

Efter en times tid tager du et pudsebræt med skumgummi (filtsebræt), som du gør vådt og kører i cirkler hen over pudsestedet. Kom godt ud over kanterne hele vejen rundt, så overgangen udviskes