Video
Let
Svær

Hvis det er gået lidt for stærkt med at smøre vævklæber på væggen, eller der er brugt for lidt klæber, kan glasvæv let komme til at bule ud. Heldigvis kan problemet løses både hurtigt og smertefrit – og med lidt snilde vil en sådan reparation ikke være til at se med det blotte øje.

Til en anden gang kan du så have in mente, at det ikke kan betale sig at smøre klæber på til for mange baner ad gangen, for så risikerer du bare, at limen når at tørre, før glasvævet bliver sat op, og så får du igen grimme buler. Og bruger du en kort, slidt malerrulle, er du også næsten sikker på at få problemer, når den ikke kan “bære” nok klæber.

SÅDAN GØR DU:

1. Start med et lodret snit langs med en tråd i glasvævet

Snittet skal være godt 5 cm længere end bulen – på hver side. Skær vandret på samme måde, så der dannes et kryds i vævet – så bliver reparationen stort set usynlig.

2. Nu kan du med forsigtighed bøje de fire flige i krydset tilbage

Brug evt. spidsen af hobbykniven, for så er det nemmere at få fat uden at beskadige snittet.

3. Smør lim på figene med en pensel

Hold forsigtigt fast i en fig ad gangen, og lad være med at spare på limen. Pas her igen på, at du ikke kommer til at beskadige de skarpe kanter, så de flosser.

4. Tryk snittet godt på plads med en gummirulle

Men pas på ikke at trykke for hårdt, så rullen skrider og dermed også får krydset til at skride. Tør eventuel overskydende lim af med en ren svamp, og lad limen tørre til næste dag.

5. Når limen er tør, kan du male over reparationen, så den ikke kan ses

Hvis du udfører reparationen med det samme på den nymalede væg, kan du godt nøjes med at pletmale ovenpå.