Få glasvæv uden buler

Når du sætter glasvæv op, kan det ikke betale sig at spare på vævklæberen eller at bruge en forkert malerrulle. Det kan give buler og uregelmæssigheder, og det ser ikke videre godt ud.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
10 minutter
Pris
0 kroner

Intro

Hvis det er gået lidt for stærkt med at smøre vævklæber på væggen, eller der er brugt for lidt klæber, kan glasvæv let komme til at bule ud. Heldigvis kan problemet løses både hurtigt og smertefrit - og med lidt snilde vil en sådan reparation ikke være til at se med det blotte øje.

Til en anden gang kan du så have in mente, at det ikke kan betale sig at smøre klæber på til for mange baner ad gangen, for så risikerer du bare, at limen når at tørre, før glasvævet bliver sat op, og så får du igen grimme buler. Og bruger du en kort, slidt malerrulle, er du også næsten sikker på at få problemer, når den ikke kan “bære” nok klæber.

Vejledning

01
Sådan gør du 5 Trin

1

Start med et lodret snit langs med en tråd i glasvævet. Snittet skal være godt 5 cm længere end bulen - på hver side. Skær vandret på samme måde, så der dannes et kryds i vævet - så bliver reparationen stort set usynlig.

2

Nu kan du med forsigtighed bøje de fire flige i krydset tilbage. Brug evt. spidsen af hobbykniven, for så er det nemmere at få fat uden at beskadige snittet.

3

Smør lim på fligene med en pensel. Hold forsigtigt fast i én flig ad gangen, og lad være med at spare på limen. Pas her igen på, at du ikke kommer til at beskadige de skarpe kanter, så de flosser.

4

Tryk snittet godt på plads med en gummirulle. Men pas på ikke at trykke for hårdt, så rullen skrider og dermed også får krydset til at skride. Tør eventuel overskydende lim af med en ren svamp, og lad limen tørre til næste dag.

5

Når limen er tør, kan du male over reparationen, så den ikke kan ses. Hvis du udfører reparationen med det samme på den nymalede væg, kan du godt nøjes med at pletmale ovenpå.

Tidsforbrug

10 minutter + tørretid

Pris

Forudsat du har vævklister tilovers fra opsætningen, koster det ikke ekstra.

Sværhedsgrad

Det kræver ikke det store at fjerne de grimme buler i glasvævet.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Tapet og filt