Nogle gulvbehandlinger egner sig bedst til køkkenet, andre til stuen. Vi afslører vinderne i hvert af husets rum.

Nyslebne trægulve er smukke, men sårbare. Lynhurtigt bliver de både snavsede og slidte. Derfor skal gulvene have en overfladebehandling, inden du tager dem i brug. Men hvilket middel er bedst? Det afgøres i høj grad af, hvor i huset gulvet ligger. For de forskellige behandlinger har hver især deres stærke og svage sider, og udfordringerne i soveværelset og stuen er ikke de samme som i køkkenet og entreen.

Vi kårer den bedste træbeskyttelse til hvert rum

Desuden er der forskel på, hvor meget gulvene udsættes for, alt efter hvem der bor i huset. Det stilfærdige ægtepar, som rutinemæssigt vasker gulvene en gang om ugen, kan sagtens have sæbebehandlede gulve i alle rum, mens den travle børnefamilie bør vælge en robust gang voks, i hvert fald i de rum, hvor der er mest trafik.

Vi gennemgår alle behandlinger og kårer de tre bedste valg til hvert rum. Ludbehandling er ikke med i konkurrencen, da den ikke giver nok beskyttelse i sig selv. Lud bruges til at holde nåletræsgulve lyse og skal altid følges op af en beskyttende behandling med sæbe, olie, voks eller lak.

Download hele artiklen og se, hvilken overfladebehandling, der er bedst til hvert af husets rum.