Vi hjælper dig hele vejen!

I snart 50 år har Gør Det Selv inspireret og hjulpet danskerne med små og store projekter i hus og have. Sammen med dygtige håndværkere har vi udviklet mange tusinde byggevejledninger til terrasser, skillevægge, gulve, indkørsler, carporte og meget mere. Din garanti for et godt resultat!

Velkommen til Gør Det Selv

Uanset om du skal spartle en væg, bygge en terrasse eller renovere hele badeværelset, er der altid ting, der skal undersøges og planlægges, før du går i gang.

Vores erfarne håndværkere og dygtige eksperter hjælper dig hele vejen.

Lige fra overvejelser om hvilke materialer du skal bruge, til hvad projektet må koste og hvilke byggetekniske og juridiske detaljer, du skal være opmærksom på.

Sidst men ikke mindst giver vi dig råd og vejledning til, hvordan du skal udføre arbejdet, og hvilket værktøj du skal bruge.

Kort sagt, sikrer vi dig et resultat, du bliver stolt af.

God fornøjelse!
Søren Prien,
Chefredaktør og gør det selv-mand

Med Gør Det Selv får du:

 • Fuld adgang til hele hjemmesiden med vejledninger til både hus og have
 • Over 1000 byggevejledninger
 • Trin for trin-vejledninger og udførlige arbejdstegninger
 • Komplette materialelister, så du ved, præcis hvad du skal købe
 • 3D-modeller, du kan vende og dreje og zoome ind på (Du kan prøve det selv længere nede på denne side!)
 • Video på dansk - udført af vores erfarne håndværkere
 • Test af værktøj og havemaskiner, så du kan købe det bedste og billigste
 • Materialeguider til overblik over de forskellige byggematerialer
 • Video-app med instruktion til mere end 160 af hjemmets vigtigste reparationer

Gør Det Selv – din garanti for et godt resultat

1 måneds adgang for 9 kroner:

OBS: Der er ingen binding. Du kan opsige dit abonnement, præcis når det passer dig.


Mere end 1000 byggevejledninger lige ved hånden

Terrasser, badeværelser, skillevægge, indkørsler, fliser, køkkener, gulve, vinduer og døre. Vi har detaljerede vejledninger til alle tænkelige projekter i hus og have.

 • Trin-vejledning: Vejledningerne er bygget logisk op og går systematisk frem trin for trin. Der er fotos af alle de svære detaljer og forklarende tekster på dansk.
 • Komplet materialeliste: Takket være en komplet materialeliste kan du overskue, hvad der skal bruges, og du slipper for at rende i byggemarkedet, hver gang du mangler noget.
 • Arbejdstegninger med mål: Detaljerede arbejdstegninger viser mål, vinkler og konstruktionsprincipper.
 • Videoer på dansk: I vores mange videoer øser professionelle håndværkere af deres erfaring og viser, præcis hvordan arbejdet skal udføres.
 • 3D-modeller, du selv kan dreje: Du kan vende og dreje vores 3D-modeller og zoome ind og se detaljer i konstruktionen, som du ellers måtte gætte dig til. Det gør arbejdet meget nemmere.

1 måneds adgang for 9 kroner!

OBS: Herefter er prisen 79 kroner per måned. Der er ingen binding. Du kan opsige dit abonnement, præcis når det passer dig.

De 7 mest populære byggevejledninger LIGE NU:

Klassisk højbed i lærketræ

Højbedet her er helt klassisk. Det måler 1 meter i bredden og 2 meter i længden og er bygget af brædder og stolper af lærketræ. Se den enkle konstruktion her.

overdækket terrasse sejldug

Sejldug til terrassen: Lav et lækkert tag af sejldug

I stedet for at overdække terrassen permanent kan du bygge denne luksuspergola, hvor taget består af sejldug, der kan trækkes for.

Byg en amerikansk Adirondack-stol

Denne amerikanske Adirondack-stol er en drøm at sidde i. Og med de brede armlæn er der altid et sted at stille drinken. Se her, hvordan du bygger den.

Byg dit eget shelter

Byg dit eget shelter

Byg et råt og flot shelter og kom helt tæt på naturen. Overnat ude eller brug det som grillhytte og udestue. Se her, hvordan du bygger shelter - trin for trin.

Støb et bålfad på den nemme måde

Med bare to murerbaljer kan du nemt støbe et lækkert bålfad, som med garanti vil blive samlingssted for mange hyggelige sommeraftener.

trappe træterrasse

Træterrasse med brede trappetrin

En stor, flot og brunimprægneret terrasse med brede trappetrin ned mod haven. Terrassen er fastgjort på huset med en rem og funderet på nedgravede stolper.

Plankeværk

Bomstærkt plankeværk med skrå beklædning

Et plankeværk med skrå beklædning er superstærkt. Det betyder, at der kan være meget længere spænd mellem stolperne, og at du slipper for en masse gravearbejde.

3D-modeller du selv kan vende og dreje

På mange af Gør Det Selvs byggevejledninger, kan du finde 3D-modeller, der viser forskellige relevante snit og detaljer, du har glæde af at kende, inden du går i gang med at bygge.

3D-modellerne giver en blændende pædagogisk forståelse for, hvordan konstruktionerne hænger sammen, og viser alle de små detaljer og finurligheder, du ikke nødvendigvis kan se på billederne.

Med 3D-modellerne kan du nemt zoome ind, dreje modellen og vende den rundt, og det bedste af det hele er, at du både kan bruge din mobiltelefon, tablet og almindelige computer - bare åbn en 3D-model, og så kan du svinge den rundt med fingrene på mobilskærmen eller musen på computeren.

Prøv 3D nu:

3D-model: Her får du opskriften på både den amerikanske Adirondack-stol og den tilhørende fodskammel.
3D-model

Amerikansk dæksstol

Sidder du med byggevejledningen og bliver i tvivl om, hvilken vej rygstøttens bue skal vende, så prøv at trykke eller klikke på 3D-modellen her, og så kan du ellers zoome ind og se det selv.

Åbn 3D-model

3D-model

Undgå at terrassen sejler

Vil du være helt sikker på, at terrassen ikke gynger, når du går på den, så giv samlingerne mellem stolper og remme nogle bulldog-skiver. Ja, det lyder jo nemt, men hvis man nu ikke aner, hvor den skal sidde, så åbn denne 3D-model og se det med dine egne øjne.

Åbn 3D-model

Sejldug: Læg mærke til den øverste fine tap - og pas på den ikke knækker!
3D-model

Flotte samlinger til overdækningen

Du kan selvfølgelig vælge bare at skrue stolper og remme sammen med lange skruer, når du bygger en overdækning. Men du kan også lave det lidt mere lækkert. Eksempelvis med flotte tap-samlinger og udstemninger. Prøv at trykke/klikke på 3D-modellen her, vend den rundt og zoom ind på de smukke samlinger. Lige præcis her giver en 3D-model virkelig god mening, når man skal forstå principperne.

Åbn 3D-model

Du er i gang om 5 minutter

Når du køber et digitalt abonnement på Gør Det Selv, får du adgang til alt indhold på hjemmesiden - inklusiv 3D-modellerne - efter få minutter!


Uafhængige test af værktøj

Du finder over 60 test af værktøj og havemaskiner på Gør Det Selv.

Og der kommer 18 nye til hvert år!

Se de 5 NYESTE test her

Vi tester 7 hækkeklippere med batteri

Vi tester 7 hækkeklippere på batteri

Vi har testet syv topmoderne hækkeklippere på batteri i prislejet omkring 1.000 kroner.

Vi tester 6 mellemtryksrensere

Vi tester 6 mellemtryksrensere

Vi tester de mobile mellemtryksrensere, der er geniale når du er langt fra en stikkontakt og rindende vand – fx når du skal vaske bilen eller terrassen.

Test robotplæneklipper: Vi tester 7 robotplæneklippere til de mindre haver

Vi tester 7 robotplæneklippere

Vi har testet syv populære robotter, der især henvender sig til førstegangskøberen med en græsplæne på op til 300 m². Nogle kan dog klippe en del mere.

Bore-/skruemaskine test

Vi tester 6 bore-/skruemaskiner i prislejet omkring 1.000 kroner

Vi tester seks bore-/ skruemaskiner i prislejet omkring 1.000 kroner. Niveauet er højt, og du får overraskende meget for dine penge.

Vinkelsliber test

Test af 6 vinkelslibere på ledning

Til denne test har vi samlet seks deltagere på 230 volt, der alle ligger i den billige ende af skalaen.


50 års erfaring

I snart 50 år har Gør Det Selv inspireret og hjulpet danskerne med små og store projekter i hus og have. Sammen med dygtige håndværkere har vi udviklet mange tusinde byggevejledninger til terrasser, skillevægge, gulve, indkørsler, carporte og meget mere.

Vi har beskrevet tusindvis af byggematerialer, mindst lige så mange stykker værktøj, og vi har renoveret utallige køkkener og badeværelser.

I alle årene har vi samarbejdet med byggesagkyndige eksperter og holdt os ajour med bygningsreglementet.

Når du følger vores vejledninger, får du et godt resultat, og du kender de gældende love og regler, så du hverken behøver at bekymre dig om vådrumsmembran eller dampspærre.

Gør Det Selv er uafhængigt af producenter og annoncører. Derfor kan du stole på vores test af værktøj. Vi vælger selv de maskiner, vi vil teste og alt værktøj udsættes for nøjagtig de samme hårde prøvelser.

  Andre læser lige nu ...

  Mere fra kategorien Om Gør Det Selv