Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

6 svar fra eksperten

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Er et tag af naturskifer godt? Skal jeg klippe min bøgehæk nu? Ødelægger solen komposit? Her får du ekspertens svar på en håndfuld gode spørgsmål!

Spørg eksperten
Her lægges plader af naturskifer på lægter. Overlappene sikrer et helt tæt tag.

Er et tag af naturskifer godt?

Der er ikke mange gode argumenter imod naturskifer – bortset fra prisen, som er ganske høj. Naturskifer er et af de stærkeste og mest vejrbestandige tagmaterialer, du kan vælge. Det består af en stenart, som kan kløves til plader, og naturskifer er rigtig god til det kolde skandinaviske klima. Taget er vedligeholdelsesfrit, endnu en stor fordel, og så er det flot og ser eksklusivt ud.

En ulempe, ud over den høje pris, er vægten. Taget er tungt, og du skal være sikker på, din tagkonstruktion kan bære det.

On tärkeää, että pensasleikkurin terä on hyvässä kunnossa.

Skal jeg klippe min bøgehæk nu?

En løvfældende hæk, eksempelvis af tjørn, lærk eller liguster, kan sagtens klippes i juni. Stedsegrønne hække skal først klippes i august-september. Som udgangspunkt skal den løvfældende hæk klippes inden sankthans og igen i slutningen af august eller starten af september.

Sørg for, at din hækkeklippers sværd er skarpt. Ellers er det ikke nemt at få en flot og lige hæk, og du risikerer at gøre skade på hækken med et sløvt sværd.

Tässä asennetaan komposiittilautoja.

Ødelægger solen komposit?

Nej. Uv-stråling kan få kompositten til at falme i farven, men det har overhovedet ingen påvirkning på materialets styrke. Hvis du gerne vil undgå, at kompositbrædder falmer, kan du købe imprægneringsvæske, som trænger ind og beskytter mod solens stråler.

Imprægneringsvæsken er med en pris på cirka 600 kroner for tre liter ikke billig, men det kan især give mening at bruge det på din nye terrasse, der gerne skulle forblive flot.

Her anvendes en byggesilikone.

Hvad skal jeg fuge med under vinduet?

En fuge af silikone er god og nem at arbejde med, og den er perfekt til fugning under et vindue eller en dør. Du skal dog tænke over, at silikonefuge ikke kan males, så derfor skal du finde en fuge i en farve, der passer til vinduet.

Der findes flere varianter af silikonefuge til både indendørs og udendørs brug. Til fugning under et vindue skal du bruge en byggesilikone, der kan tåle fugt.

Selvom en del af din nabos garage står på din grund, må du ikke bare male den.

Må jeg male min nabos garage?

Nej, det må du ikke. Selvom bygningen står i skel og vender ind mod din have, har du hverken pligt eller ret til at vedligeholde bygningen.

Du kan lave en aftale med din nabo om, at du maler bygningen på din side, men som udgangspunkt er det altså naboen, der har ansvaret for bygningens stand og vedligeholdelse.
Du skal selvfølgelig give din nabo tilladelse til at gå ind på din grund, når arbejdet på garagen skal udføres.

Her er der gulvafløb op mod væggen.

Små fliser til et lille badeværelse?

Sådan behøver det ikke nødvendigvis være. Faktisk kan store fliser få et lille rum til at virke større, og det kan give rummet et roligt udtryk. Til et lille badeværelse vil det derfor være en god idé at bruge store fliser, eksempelvis 30 x 60 cm. Når du vælger de store fliser, er det en fordel med et aflangt gulvafløb i brusenichen. Så kan du nøjes med fald til én side, og det gør det lettere at lægge fliserne.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage