Baglygten blinker på min trailer!

Der er noget galt! Hver gang jeg blinker til venstre, får jeg en fejlmeddelelse i min bil, samtidig med at baglygten på traileren blinker. Kan I hjælpe?

Ja! Problemet kan skyldes to ting. Enten er blinklyset i traileren gået, eller også er der en dårlig forbindelse et eller andet sted i ledningsnettet - sandsynligvis i stikket.

En trailer lever et hårdt liv udendørs i sol, vind, regn, sne og slud, og det slider på metallerne i stik og ledninger. Men det er heldigvis nemt at gøre noget ved. Herunder kan du se, hvordan du tjekket stikket. Og hvis det ikke klarer opgaven, kan du klikke her og læse artiklen:

10 TIPS: Hold din trailer i topform!

Stikforbindelsen

Det er ikke et sjældent syn at møde en trailer helt eller delvist uden lys. Det er farligt, og det er ulovligt, og ofte kan det afhjælpes med en hurtig afrensning af stik og fatninger eller udskiftning af pærer. Stikkene er enten 7- eller 13-polede, alt efter model. Er din bil udstyret med 13-polet stik, og din trailer med 7-polet, eller omvendt, kan du købe en adapter, der kan forene de to typer stik.

Her er ledningen trukket ud af stikkets aflastning. Det betyder, at der kan trænge regnvand ind. Sørg altid for, at ledningen sidder inde i aflastningen.

De irrede stik kan renses med en let slibning med fint smergellærred. Stikbenene kan udvides ganske let og på den måde gå strammere ind i modparten. Rens også stikket af med kontaktrens.

Kabelsko kan irre og ”løsne grebet” om spadestikket. Tjek alle forbindelser ved at afmontere én sko ad gangen. Udskift evt. spadeskoen, eller klem den let sammen. Spray med kontaktrens.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Nyt fra Redaktionen