Fordomme om elbiler: Vi kører på batteri i byggemarkedet!

Der er mange fordomme og meninger, når det handler om, hvor brugbare elbiler egentlig er til et hverdagsliv med hus og have. Læs vores første erfaringer her!

"Måske skulle den næste bil være på batteri, men gad vide, hvordan den egentlig egner sig til livet med hus, have og trailer." Snakken faldt ude ved redaktionens kaffemaskine og kort tid efter, havde vores gode kolleger på Bilmagasinet arrangeret, at vi kunne låne en VW ID4, så vi da lige kunne prøve. Og det gjorde vi!

Turen gik durk på genbrugspladsen for at tømme en komplet proppet 1.000 kilos-trailer for affald. Det gik kort fortalt så fint, at det ikke er værd at skrive hjem om. Vi kom sikkert frem og på nær en smule venlig knirken fra trækkrogen, opdagede bilen knapt nok traileren.

Derfor blev vi nødt til at teste med noget mere vægt på. Så vi kørte hen til det nærmeste byggemarked og bestilte 750 kg. nøddesten.

Igen opdagede bilen knapt, at der var trailer på. Accelerationen var stadig 0-100 på så kort tid, at tanken "gad vide, om traileren bliver revet midt over", nåede at melde sig. Det eneste sted man praktisk kunne se, at der var en tung trailer på slæb, var på kilometer-regnskabet, hvor bilen brugte 3-4 gange så meget strøm, som normalt.

Vores første erfaringer med elbil og trailer var med andre ord ekstremt positive. Javist gælder det selvfølgelig om at have en elbil, der rent faktisk må trække noget, men har du det, kan du sagtens nyde turen i byggemarkedet :)

Fordom #1: En elbil må ikke trække en trailer

Fakta: Det kommer helt an på, hvilken du vælger. Ligesom med alle andre fossil-biler er der forskel på, hvilke der må trække, og hvor meget de må trække.

Fordom #2: En elbil med krog må kun trække 300 kg.

Fakta: Der findes masser af elbiler, der må trække over 1.000 kg. Eksempelvis den VW ID4, som vi tog en tur i byggemarkedet med.

Fordom #3: En elbil KAN ikke trække

Fakta: Jo, i allerhøjeste grad. De fleste elbiler har masser af hestekræfter og moment. Vores ID4 leverede en overbevisende præstation!

Fordom #4: En elbil bruger ALT for meget strøm på at trække

Fakta: Ja, det gør den faktisk. Jo tungere læs, desto mere strøm bruger den. Vi gad personligt ikke køre til Sydeuropa med campingvognen, men en tur i byggemarkedet er ok.

VW ID4 læsset med 750 kilo nøddesten.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Nyt fra Redaktionen