Kunsten at lave flæskesteg med sprød svær.

Kunsten at lave flæskesteg med sprød svær.

Bor korkproppen ud af flasken

Proptrækkeren blev ikke drejet langt nok ned, da proppen skulle ud, og resultatet endte med en knækket korkprop, som nu sidder i vejen for de gyldne dråber. Men løsningen er altid indenfor rækkevidde for Gør Det Selv-manden m/k.

Tag en lang og tyk skrue, eksempelvis en karmskrue, bor den ned igennem korkproppen og træk stumpen ud med en knivtang. HUSK at trække forsigtigt, så proppen ikke smuldrer ned i vinen!

Skru låget af i et snuptag

Våde viskestykker, ømme hænder og kridhvide knoer. Har du nogensinde prøvet at åbne et rødkålsglas (eller et hvilket som helst andet glas med låg), ved du, hvad vi snakker om.

Problemet med drejelåg, som sidder fast på glasset, som var de svejset på, skyldes faktisk et undertryk i glassene. Når glassene fyldes op med eksempelvis lun rødkål fra fabrikken af, vil de under nedkølingen trække luften sammen – og i de fleste tilfælde resulterer det i låg, som er umulige at skrue af.

Løsningen er dog enkel: Tag din flade skruetrækker, pres din ind mellem låget og glasset og vip den fra side til side. På den måde udlignes trykket i glasset, og låget bliver nemt at pille af.

Få sprød svær med ukrudtsbrænderen!

Der er intet, der kan spolere juleaften som en slatten flæskesvær. En halvbleg, gullig og elastikagtig grisehuds-strimmel, der lige præcis er så ulækker, som den lyder. Og det er nærmest en kunstart, at få sværen lige sprød over det hele.

På de fleste flæskestege vil der altid være fordybninger i sværen, som ikke får lige så meget varme som de omkringliggende, og derfor vil alle flæskestegsfans få glæde af dette trick: Pil flæskestegen ud af ovnen og steg den slatne svær med en elektrisk ukrudtsbrænder (eller varmepistol).

Det virker overraskende godt, se selv!