Håndværkerfradrag Boligjob-ordning Gør Det Selv

Boligjob-ordningen – bedre kendt som håndværkerfradraget – er blevet ændret. Har du styr på de nye regler?

Går du med planer om at gøre din bolig mere energivenlig, så er der gode nyheder: Håndværkerfradraget er nemlig blevet bygget om for 2016 og 2017, så det nu er energi og indeklima, der er i fokus.

Fradraget gælder såvel små som store projekter. Fx installation af intelligent varme-, ventilations- og lysstyring der sørger for, at et hus kun bruger energi, når der er brug for det. Energirådgivning og hulmursisolering der gør varmeregningen mindre og indeklimaet bedre. Eller varmepumper, solceller og husstandsvindmøller der skaber miljøvenlig el og varme

LÆS OGSÅ: Find den billigste varme til dit hus

Også installation af kabelforbindelse til bredbånd, radonsikring samt bortfjernelse af bygningselementer med skadelig stoffer kan du bruge håndværkerfradraget på. Til gengæld er det slut med fradrag for indvendig malerarbejde og "almindelige" boligforbedringer som nyt køkken eller bad.

Så meget kan du trække fra

Hver person over 18 år i husstanden kan få op til 12.000 kr. årligt i håndværkerfradrag for energivenlige løsninger. Derudover er der mulighed for et årligt fradrag på op til 6.000 kr. for serviceydelser som fx rengøring, havearbejde og børnepasning.

Det er arbejdslønnen, der kan trækkes fra – ikke materialerne. Fakturaen skal derfor være udspecificeret, så det er tydeligt, hvad der er hvad. Husk også, at betaling skal ske elektronisk.

Læs mere om det nye håndværkerfradrag på SKAT's hjemmeside