Normalt ser vi ned på folk, der forsøger at sælge “varm luft”. Ikke desto mindre er det præcis det, isoleringsbranchen lever af, og med stigende krav fra myndighedernes og husejernes side stiger også kravene til isoleringsmaterialernes effektivitet.

For med de nuværende løsninger betyder stigende isoleringskrav, at vores vægge, lofter og gulve skal indeholde et stadigt tykkere lag af mineraluld, polystyren, papiruld eller anden type isolering. Og ud over at give byggetekniske vanskeligheder betyder det også, at vi skal bruge mange kvadratmeter alene på vægge – kvadratmeter, som går fra vores boligareal.

Effektiv isolering

Så fremtiden handler om mere effektiv og dermed tyndere isolering. Allerhelst et supermateriale, der kan isolere så godt, at en tynd måtte på et par centimeter har samme isolerende effekt som 10-20 gange så meget mineraluld eller polystyren.

De senere år er der da også kommet helt nye materialer på markedet, der er både tyndere og isolerer bedre. Eksempelvis har Rockwool på det tyske marked lanceret produktet Aerowolle, der er tynde mineraluldsplader, som indeholder stoffet aerogel, et fast stof, der bl.a. kan videreudvikles og bruges som isoleringsmateriale på rummissioner pga. den uhyre høje isoleringsevne.

Men ligesom med andre af fremtidens isoleringsmaterialer kæmper forskerne for at mindske produktionsprisen, der ligeledes er uhyre høj. Og der er nok at kæmpe med, for varmen er svær at holde på.

LÆS OGSÅ: Alt om isolering

REDAKTIONEN ANBEFALER: Tjek din isoleringen før det er for sent!

Er du sikker på, at du har helt styr på din isolering? Ellers kan det få store konsekvenser - og det er ikke kun for din varmeregning.

Er dit hus ikke er isoleret korrekt kan du få massive problemer med fugt og svamp. Og der er desværre mange grelle eksempler på forkert efterisolering. Det kan medføre fugtskader på huset og blive dyrt at rette op på. I slemme tilfælde vil det også være sundhedsskadeligt for dig og din familie.

Tjek din isolering med et inspektionskamera
Isoleringen sidder ofte steder, der er svære at tilgå - eksempelvis i skunken, hulmuren eller krybekælderen. Derfor vil vi anbefale, at du bruger et inspektionskamera, så du kan nå derind. Du vil med det blotte øje kunne se om der fugt eller svamp på din isolering. Du kan også tjekke at isoleringen ligger korrekt, og at der ikke mangler vindpap - rockwool er ikke nok.

Lige nu får du et inspektionskamera sammen med 2 numre af Gør Det Selv.

Ja, tak: Vis mig det nye Tech-Pro inspektionskamera!

VIDEO: Her kan du se inspektionskameraet i funktion: