Gulvisolering

Du sparer penge på din varmeregning med en ordentlig gulvisolering. Især hvis du bor i et hus med en uopvarmet kælder. Du og din familie slipper også for kolde fødder, og indeklimaet bliver forbedret med en ordentlig isolering af gulvet.

Gulvisolering

En ordentlig gulvisolering sparer dig mange penge på din årlige varmeregning. Familien slipper også for kolde fødder, og indeklimaet bliver forbedret med en ordentlig isolering af gulvet.

Hvis du bor i et hus med en uopvarmet kælder, er der rigtig mange penge at spare på varmeregningen med gulvisolering. Især hvis kælderloftet heller ikke er isoleret.

Et “fodkoldt” gulv suger nærmest varmen ud af kroppen på os. Som kompensation skruer vi ekstra op for varmen og dermed energiforbruget. Der er altså både varme fødder og kolde kontanter at hente med en effektiv isolering under gulvet. Den bedste løsning er at fjerne det eksisterende gulv – medmindre man kan komme til det nedefra og lægge isolering under gulvet.

Husk dampspærren ved isolering af gulv

Det er meget vigtigt, at du etablerer dampspærre, når du isolerer gulvet. Ved isolering af gulv er dampspærren med til at sikre, at isoleringen ikke rådner, og at der ikke opstår fugt og skimmelsvamp i boligen. Når du laver efterisolering af gulv, er det vigtigt at sørge for, at dampspærren ligger korrekt. Den skal altid være på den varme side af isoleringen, helst så tæt på isoleringsmaterialet som muligt.

Forskellige materialer til isolering af gulv

Alt afhængig af hvilket gulv du har, og om du har kælder, findes der en række materialer, du kan vælge mellem. Isolering af gulv kan udføres med stenuld i batts, eller med granulat af eksempelvis papiruld. Som udgangspunkt er efterisolering af gulv en gør det selv-opgave, men det er en god idé at konsultere en energikonsulent, der kan fortælle mere om mulighederne for isolering.

Hvad koster isolering under gulv?

Det afhænger af mange faktorer, eksempelvis om du har kælder eller ej. Det afhænger af, hvilket materiale, du vil isolere gulvet med, hvor tykt et lag du ønsker, og hvor meget af din gulvisolering, du kan gøre selv. Det er altid en god ide at tale med fagfolk, gerne en energikonsulent eller en tømrermester, inden du begynder på projektet. De kan give et mere præcist anslag over, hvad isolering af gulv vil koste for dig.