Dampspærren skal ligge lige over isoleringen, helst direkte på strøerne.

Dampspærren skal ligge lige over isoleringen, helst direkte på strøerne.

PROBLEM:

Jeg er blevet i tvivl om, hvor dampspærren skal ligge i mit gulv med gulvvarme. Flere siger, at den skal ligge umiddelbart under trægulvet?

SE OGSÅ: Aldrig mere i tvivl om dampspærren

LØSNING:

Som udgangspunkt skal dampspærren altid ligge på den varme side af isoleringen, og helst så tæt på isoleringsmaterialet som muligt. På den måde minimerer du risikoen for fugt i konstruktionen.

Ud fra dit meget fine vedlagte foto må rådet derfor være at lægge dampspærrefolien direkte på gulvstrøerne, hvis det er muligt. Er gulvpladerne lagt fast, kan dampspærren alternativt ligge direkte på dem.

Sørg under alle omstændigheder for at tape alle overlæg mellem foliebanerne. Samlingerne skal ligge på fast underlag, altså enten på en strø eller på pladerne.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Sådan sparer du tusindvis af kroner om året!

Vi ved, at isolering ikke er det emne, vores læsere på Gør Det Selv synes, er allermest spændende. Mange synes endda, det er kedeligt. Vi indrømmer, at det ikke er det sjoveste arbejde. Men det er det klogeste! For du kan spare tusindvis af kroner på din varmeregning. Så vi kan ikke sige det mange gange nok: Isolér, isolér, isolér!

Tjek hvor varmen slipper ud med et infrarødt termometer

Med et infrarødt termometer er det hurtigt og nemt at måle temperatur-forskelle i huset og se, hvor du skal sætte ind, når du skal i gang med et isoleringsprojekt.

Du peger med laserstrålen på det sted, du vil måle, og sekundet efter kan du aflæse temperaturen på skærmen.

Lige nu får du et infrarødt termometer sammen med 2 numre af Gør Det Selv for kun 49,50 kroner + 39,50 kroner i porto og ekspedition. Du sparer 599 kroner.

Ja, tak: Vis mig mere om det infrarøde termometer og det gode tilbud nu!

Her kan du se en video af, hvordan det infrarøde termometer virker: