Det koster dyrt, hvis dit hus ikke er ordenligt isoleret.

Det koster dyrt, hvis dit hus ikke er ordenligt isoleret.

Spar på varmeregningen

Det kan få store konsekvenser for din varmeregning, hvis din varme fiser ud af din bolig. Hvis du har store temperaturforskelle indendørs, er den større varmeregning ikke din eneste hovedpine. For store temperaturforskelle kan nemlig føre til kondens på den kolde væg - og det giver grobund for at skimmelsvamp slår sig ned.

Derfor er det altså vigtigt at identificere, hvor varmen slipper ud af dit hus.

Lige nu kan du købe et infrarødt termometer sammen med 2 numre af Gør Det Selv. Lige nu får du det gode tilbud for kun 49,50 kroner. Du sparer 603 kroner.

””

Med et infrarødt lasertermometer kan du nemt finde mange af de steder i dit hus, hvor varmen slipper ud.

Du peger det infrarøde termometers laserstråle mod den overflade, du vil måle temperaturen på. Derefter kan du let aflæse temperaturen på displayet.

Når du skal undersøge, hvor der er varmetab i dit hus, kan du både gå til værks udendørs og indendørs.

Find varmeudslip på ydervæggen

Det infrarøde termometer er en hurtig metode til at finde varmeudslip på ydervæggen af dit hus. Du peger laseren mod udvalgte steder på ydervæggen. Nogle steder vil muren sandsynligvis være varmere end andre steder, og det kan skyldes et ufrivilligt varmeudslip.

Der kan være mange årsager til et varmeudslip på ydervæggen. Typisk skyldes det en isolering, der er faldet sammen i en hulmur, eller at isoleringen er afbrudt af et element, der leder varmen ud, fx en betonbjælke.

Hvis varmen trænger ud omkring dine vinduer, kan det skyldes at dine vinduesrammer trænger til nye tætningslister, fugen ikke er isoleret ordentligt, eller vinduet er dårligt konstrueret.

Når du måler temperaturen på din ydervæg, er det vigtigt, at du vælger en overskyet dag, da dele af muren ellers være varmet op af solen og derfor give et misvisende resultat.

Find varmeudslip indendørs

Indendørs har du måske allerede en mistanke om, hvor varmen forsvinder hurtigst. Du har måske et koldt hjørne, kraftigt kulde nedfald fra et vindue eller træk omkring hoveddøren. Her gælder samme metode som udendørs, hvor du måler temperaturen forskellige steder på overfladen af din væg. Hvis der er meget store temperaturforskelle, kan det skyldes, at du har problemer med din isolering.

I videoen her, kan du se det infrarøde termometers vigtigste funktioner: