Spørgsmål:

Jeg skal lægge 100 mm ekstra isolering på loftet. Skal jeg købe 100 mm tykke batts, eller er det bedre at lægge 2 x 50 mm?

Læs også: Efterisolering med papiruld

Løsning:

Du skal helt klart hellere lægge to lag a 50 mm end et enkelt lag a 100 mm. Med to lag kan du nemlig sikre dig, at lagene overlapper hinanden, så du undgår, at der kommer sprækker i isoleringen, som kulden kan slippe igennem.

Du skal lægge de to lag i forbandt, altså forskudt af hinanden. Det kan du fx gøre ved at starte anden række med en halv batt, så du forskyder samlingerne.

Også ude langs tagfoden, hvor isoleringen skal skæres skråt til på grund af taghældningen, skal du have forskudt de to lag, så du sikrer, at der kan vandre luft op mellem tagfladen og isoleringen. Ellers risikerer du at lukke for ventilationen, og så kan evt. fugt ikke slippe væk.

Samlingerne i de to lag skal overlappe, så der ikke opstår sprækker

Samlingerne i de to lag skal overlappe, så der ikke opstår sprækker

REDAKTIONEN ANBEFALER: Sådan sparer du tusindvis af kroner om året!

Vi ved, at isolering ikke er det emne, vores læsere på Gør Det Selv synes, er allermest spændende. Mange synes endda, det er kedeligt. Vi indrømmer, at det ikke er det sjoveste arbejde. Men det er det klogeste! For du kan spare tusindvis af kroner på din varmeregning. Så vi kan ikke sige det mange gange nok: Isolér, isolér, isolér!

Tjek hvor varmen slipper ud med et infrarødt termometer

Med et infrarødt termometer er det hurtigt og nemt at måle temperatur-forskelle i huset og se, hvor du skal sætte ind, når du skal i gang med et isoleringsprojekt.

Du peger med laserstrålen på det sted, du vil måle, og sekundet efter kan du aflæse temperaturen på skærmen.

Lige nu får du et infrarødt termometer sammen med 2 numre af Gør Det Selv for kun 49,50 kroner + 39,50 kroner i porto og ekspedition. Du sparer 599 kroner.

Ja, tak: Vis mig mere om det infrarøde termometer og det gode tilbud nu!

Her kan du se en video af, hvordan det infrarøde termometer virker: