Bestil Gør Det Selv og få adgang til alt indhold >>

Det kan være et mareridt som ny husejer at stå med første års varmeregning i hånden og så kravle op på loftet. Mødes man af et syn, der ligner mit, med sammenpresset gammel mineraluld spredt ud i 100 mm lag mellem loftsbjælker og spær med masser af huller og gammelt ragelse, så skynder man sig ned og betaler bare årsopgørelsen – med et suk.

LÆS OGSÅ: Isolering

Man er ikke i tvivl om, hvor varmekronerne suser ud, men udsigten til at ændre på det er næsten skræmmende. Først skal loftet ryddes helt, og man skal nærmest iklædes rumdragt for at gøre det, og svineriet er omfattende.

Dernæst skal der indkøbes og transporteres enorme mængder af nyt isoleringsmateriale, og så skal der bruges store mængder af tid på at studere læggeanvisninger, og til slut kommer så selve arbejdet, som i sig selv vil beslaglægge mange weekender.

Derfor findes der overalt i landet utrolig mange uisolerede loftskvadratmeter til skade for miljøet og husejernes økonomi. Det kan på alle måder virke så uoverkommeligt, at det simpelt hen ikke bliver gjort. Og hvis det bliver gjort, så er det ofte med for lidt og for inkonsekvent udførelse, hvor resultatet slet ikke står mål med indsatsen.

Vil du læse mere om isolering? Her kan du læse om, hvordan vindpap beskytter og forbedrer din isolering.

Her kigger vi nærmere på både de kendte og de mindre kendte spillere på isoleringsområdet, så du kan få et overblik over, hvad de kan tilbyde dig.

Bestil Gør Det Selv og få adgang til alt indhold >>

LÆS OGSÅ: Inspektionskamera - derfor skal du have et inspektionskamera