SÅDAN GØR DU:
1. Hvis du lægger dine batts på et stabilt underlag, er det nemmere at skære dem helt lige og med rette kanter. Brug tommestok og en skarp isoleringskniv.
2. Når du isolerer på et loft, skal de yderstebatts ofte skæres med en skrå kant. Snittet bliver helt præcist, hvis du først laver en skabelon med den korrektevinkel. Den kan du skære efter.
3. Uanset om du isolerer lodret eller vandret, bør du lægge flere lag batts – altid med forskudte samlinger, fordi det giver færre steder, som varmen kan forsvinde ud gennem (kuldebroer).
4. På loftet skal isoleringen lægges helt op til bjælker og spær. Selv små sprækker vil give et varmetab. Isoleringen må aldrig presses på plads- materialet isolerer bedst, hvis det er luftigt.

TIPS: ISOLERING AF FUNDAMENT

Fundamenter støbes oven på plader af flamingo eller trædefaste batts, hvis der skal lægges gulvvarme i fundamentet.

Flamingo eller batts lægges altid i flere lag med forskudte samlinger. Uden forskudte samlinger vil en del af gulvvarmen forsvinde ned i jorden under fundamentet. Flamingoplader saves i de rigtige mål, trædefaste batts kan skæres ud med en isoleringskniv.

ISOLÉR MED RULLER, DER IKKE KRADSER

Hvis du isolerer med ruller i stedet for batts, undgår du nogle samlinger, som kunne give et varmetab.

Du kan oven i købet få ruller med isolering, der ikke kradser (Knauf Ecoblanket). Dem kan du rulle på plads uden at bære handsker. Men arbejdet vil støve en del, så du bør stadig bære en beskyttelsesmaske.

LÆS OGSÅ: Vindpap forbedrer din isolering med 10%

REDAKTIONEN ANBEFALER: Tjek din isoleringen før det er for sent!

Er du sikker på, at du har helt styr på din isolering? Ellers kan det få store konsekvenser - og det er ikke kun for din varmeregning.

Er dit hus ikke er isoleret korrekt kan du få massive problemer med fugt og svamp. Og der er desværre mange grelle eksempler på forkert efterisolering. Det kan medføre fugtskader på huset og blive dyrt at rette op på. I slemme tilfælde vil det også være sundhedsskadeligt for dig og din familie.

Tjek din isolering med et inspektionskamera

Isoleringen sidder ofte steder, der er svære at tilgå - eksempelvis i skunken, hulmuren eller krybekælderen. Derfor vil vi anbefale, at du bruger et inspektionskamera, så du kan nå derind. Du vil med det blotte øje kunne se om der fugt eller svamp på din isolering. Du kan også tjekke at isoleringen ligger korrekt, og at der ikke mangler vindpap - rockwool er ikke nok.

Lige nu får du et inspektionskamera sammen med 2 numre af Gør Det Selv.

Ja, tak: Vis mig det nye Tech-Pro inspektionskamera!

VIDEO: Her kan du se inspektionskameraet i funktion: