Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Isoler gulvet

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Vandskaderne er blevet repareret, og vandrøret er skiftet ud. Så arbejdet kan nu fortsætte med at efterisolere gulvet med yderligere et lag isolering.

Vandskaderne er blevet repareret, og vandrøret er skiftet ud. Så arbejdet kan nu fortsætte med at efterisolere gulvet med yderligere et lag isolering. Med en mineraluldskniv er det nemt at skære battsene til ved at følge strøerne. Som altid når du arbejder med isolering, bør du anvende støvmaske og handsker.

Gulvet er nu isoleret med yderligere 50 mm, hvilket sikrer, at varmen bliver i rummet og ikke forsvinder i etageadskillelsen. Som undergulv har håndværkeren valgt at bruge svalehaleplader af metal.

Pladerne, der kun er 0,5 mm tykke, er af kromatiseret, varmgalvaniseret stål. Pladerne her er 63 cm brede og findes i flere forskellige længder fra 122 til 200 cm. Men der findes også andre fabrikater med bredder op til 90 cm og længder op til 240 cm.

Sådan gør du

Mål gulvet op, og sørg for at indkøbe plader i passende længder og bredder, så du skal skære så lidt som muligt i dem.

Strimler af trinlydsplader lægges ud på bjælkerne, så de rager 10 mm ud på hver side af gulvlægten.Strimlerne slås fast med en rapidhammer.

Du kan dog også benytte en hæfteklammepistol. Nu kan den første plade lægges på, så den ligger præcist op til hjørnet. Dernæst kan den næste plade lægges på plads. Pladerne skal ligge på tværs af lægterne. To plader skal i længderetningen overlappe med mindst 5 til 10 cm.

I øvrigt må to plader kun samles over en gulvstrø. For at pladerne kan klikkes sammen, skal det trykte varemærke vende opad på hver anden plade. Så kan de to plader flettes sammen.

I tværretningen lægges pladerne med 2 halve bølgers overlap. Herefter klikkes de på plads som de øvrige plader.Bemærk, at der benyttes kraftige handsker under arbejdet.

Kanterne på pladen kan nemlig være meget skarpe.Til det sidste stykke ind mod væggen skal der kun bruges en strimmel på 21 cm af en plade. Der måles ud i begge ender, og pladen skæres til med en vinkelsliber.

Her er det nemmest, hvis du skærer i bølgedalen på pladen. Når pladerne er lagt, kan gulvvarmeslanger monteres direkte på pladerne, men håndværkeren har her valgt at forstærke gulvet yderligere med 6 mm armeringsjern, som han skærer til med en vinkelsliber.Armeringsjernet lægges op, så det passer med størrelsen på badeværelset.

Når to net skal lappe over hinanden, skal der minimum være et overlap på 10 cm.I hjørnet lægges kassen til gulvafløbet op, så mureren kan se, hvor meget der skal skæres af nettet for at få det til at passe i hjørnet.

Lægger du et bræt under nettet, er du sikker på ikke at skære ned i underlaget. Når nettet er båret op på badeværelset, passer det præcist til rummet. Derfor kan de to net bindes sammen med plasticstrips.

Husk at klippe spidserne af strippen, da den ellers vil stikke op gennem betonen, når der er støbt.Der skal lægges varme i gulvet, men selvfølgelig ikke der, hvor der skal være skab og toilet. Med en spray markerer håndværkeren disse områder. Nu er gulvet parat til, at der kan etableres gulvvarme og støbes.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage