Er du den heldige ejer af et hus med bare nogle få år bag sig, har du udsigt til store skattefri indtægter de næste mange år. Uanset om du lægger mineraluld på et dårligt isoleret loft, pakker nøgne varmerør ind eller sætter tætningslister i utætte vinduer, vil din investering hurtigt tjene sig hjem på varmeregningen.

Derefter kan du år efter år glæde dig over lavere udgifter til strøm og varme. Og hvad der er sparet, er tjent. Så mens politikere og eksperter leder efter redskaber til at skære i det store energiregnskab, kan du gå i gang i dag. Dit store spørgsmål er kun, hvad du har størst glæde af, og her må du selv lægge din plan. Hvert hus er enestående, og du er nødt til at tage hensyn til, hvor mange penge du har, og hvor meget tid du kan lægge i opgaverne.

Måske starter du med tætningslister og rørskåle. I rent afkast er de ofte vanvittigt gode forretninger. Når der ikke er flere utætte vinduer, må du se på større projekter som isolering eller nye varmeanlæg. De er længere om at tjene sig hjem, men giver på den lange bane langt flere penge. Og du har en kæmpe fordel. Når du selv klarer arbejdet, er udgiften langt mindre, og gevinsten tilsvarende større.

Isoler dine varmerør Hvis dine varmerør ikke er isoleret, er det et sikkert sted at starte.

Køb dig til et lavere forbrug Bruger du for meget på el, vand og varme, tjener et køb sig ofte hjem.

200 mm ekstra på loftet Der er rigtig mange penge at hente ved at isolere godt på loftet.

Sådan kommer du billigt til din varme Pillefyr, jordvarme, fjernvarme, sol – hvad er bedst hos dig?

Energivinduer for småpenge Med enkle midler forvandler du de gamle vinduer til lavenergivinduer.

Kom let på loftet – men hold varmen nede En tæt, isoleret loftslem tjener sig lynhurtigt hjem.

For kun 19 kr. bliver du abonnent på Gør Det Selv - og får adgang til alle artikler på sitet Klik her for at se tilbudet