Start med at tage lågen af ovnen, så du kan lave udskiftningen på fx et arbejdsbord. Pakningen løsnes nemmest med en skruetrækker, der lirker pakningen ud hele vejen rundt. For at den nye pakning kan slutte helt tæt, skal fugen være helt ren.

Derfor skal du skrabe alle rester af den gamle pakning af. Skal du også skifte glas, kan du passende gøre det nu. Glasset sidder i de fleste tilfælde fast med fire små bolte med fjeder, der nemt skrues af, så glasset er lige til at tage op.

Det nye glas lægges på og skrues fast – uden at spænde for hårdt. Før du lægger den nye glasfiberpakning på plads, skal du lige lægge en tynd fugemasse, der er en keramisk lim.

Limen er ofte lidt for tynd og brunfarvet, når den kommer ud af tuben. Pres tuben, indtil limen får en fast konsistens, og giv så fugen en tynd stribe hele vejen rundt. Læg snoren i på en sådan måde, at du kun skal klippe den over en enkelt gang til sidst.

På den måde undgår du samlinger, der kan blive utætte og dermed skabe falsk træk. Sæt lågen på med det samme, og luk den stramt, så snoren bliver presset godt på plads. Vent en times tid med at åbne, så limen er hærdet. Nu udnytter brændeovnen igen brændet optimalt.