El gulvvarme frem for vand

Hvis du gerne vil have gulvvarme i dit hjem kan du vælge mellem vand eller el. Og der er flere fordele ved at vælge el gulvvarme frem for gulvvarme med vand.

El gulvvarme med lav byggehøjde

De fleste elektriske gulvvarmesystemer kræver en byggehøjde på mindre end 5 mm. Vandbaserede systemer skal skal dækkes af et betonlag på cirka 7 cm.

Læg el gulvvarmen direkte på badeværelsesgulvet

Eftersom hele gulvet skal brækkes op for at lægge vandbaserede kabler, er el gulvvarme på grund af sin lave byggehøjde helt klart at foretrække i forbindelse med mindre renoveringer, som fx når der skal lægges nye fliser på et eksisterende badeværelsesgulv.

Læg el gulvvarme på 1.sal

Vælger du gulvvarme med vand, skal du være opmærksom på, at det kan være problematisk at installere på 1. sal. Det tykke betonlag kan nemlig vise sig at være så tungt, at det kræver ekstra afstivning af hele etagen. Det slipper du for med el gulvvarme.

Lige under klinkerne

Den meget lave byggehøjde, gør det muligt at lægge el gulvvarme lige under klinkerne. Derfor mærkes det hurtigt, når der skrues op og ned for varmen. El gulvvarme er et populært gør det selv-projekt, fordi installationen er forholdsvis simpel.

Varmen stiger – regningen bliver mindre

Når du bruger gulvvarme, bliver varmeregningen mindre, end hvis rummet bliver opvarmet traditionelt med en radiator. Rumtemperaturen kan nemlig være et par grader lavere, uden at du mærker det. Det skyldes, at du registrerer temperaturen gennem dine fødder. Og eftersom varmen er størst ved gulvet i et rum med el-gulvvarme, vil du automatisk skrue ned for varmen. Du sparer faktisk hele 6 procent på varmeregnskabet, for hver grad temperaturen sænkes.

Hent den komplette vejledning til montering af el gulvvarme

For under 2.000 kr. kan du få et komplet sæt til el gulvvarme. Skal du fx lægge nye fliser på badeværelset, kræves der ikke meget ekstra arbejde, og der tale om et projekt, hvor de de fleste gør det selv-folk kan være med. Hvis du henter vores komplette vejledning til el-gulvvarme, får du vores eksperters detaljerede trin for trin-vejledning samt en komplet materialeliste. God fornøjelse.