Glem alt om kølige morgener, hvor alle husets radiatorer kører på natsænkning, og glem centralstyring af varmen, som betyder, at der enten er skruet op eller ned for varmen i hele huset, så et køligt soveværelse er lig med en kølig stue.

Termostat styrer temperaturen

Den nyeste generation af Living Eco termostater fra Danfoss kan – stort set – tænke selv, uden at du behøver at røre en finger. Vil du selv bestemme, hvordan den opfører sig, er det heller ikke noget problem. Den kan nemlig programmeres.

Ved hjælp af bare tre knapper kan du indstille den til at hæve og sænke temperaturen helt lokalt, så den fx skruer ned om natten, og når du ikke er hjemme.

Du kan spare 5 procent på din varmeregning, alene hvis du sænker temperaturen 3 grader om natten. Problemet er bare, at de færreste husker at få skruet alle termostater ned.

Intelligente termostater

Ifølge Danfoss er der dog endnu mere at spare med de nye intelligente termostater. Helt op til 20 procent, hvis de erstatter 15 år gamle termostater.

Den store besparelse fremkommer bl.a. ved at bruge feriefunktionen, den automatiske "luk ned ved udluftning" og muligheden for kun at have varme på, når der er brug for det.

Termostaten passer på de fleste radiatorventiler og kan skiftes på få minutter.

Tema: Spar energi