Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skræddersyede radiatorskjulere

Print Gem artikel

De mønstrede plader fås i flere variationer, og kan du ikke lide farverne, kan de males eller bejdses i den kulør, du ønsker. Det eneste, du skal bruge for at skræddersy din radiatorskjuler, er en god sav og en skærekasse.

Pris
600 kroner

Intro

Hvis du overvejer at fremstille dine egne radiatorskjulere, så er her en langt mere enkel løsning til at få de grimme radiatorer gemt ad vejen.

Det svenske firma Lundbergs har bl.a. specialiseret sig i radiatorskjulere som samlesæt. Og du skal hverken bruge specialværktøj eller have særlige forudsætninger for at montere skjulerne.

Faktisk er det eneste, der kræves, at du er i stand til at tage præcise mål - og så ellers har en god sav og en skærekasse. Selve monteringen er lige så enkel som at opsætte en hylde på en væg.

Selve skjuleren består af en ramme, hvorpå der på den indvendige side fastgøres en hulplade med mønster efter eget valg. Rammen kan så forsynes med fødder, så den minder om en gammeldags kakkel-ovnsskærm, eller den kan forsynes med gavle i siderne eller hænges op på væggen - uden at det går ud over radiatorens virkningsgrad. Tværtimod forbedres luftcirkulationen med et bedre indeklima til følge.

Radiatorskjulerne fra Lundbergs fås i et hav af modeller og størrelser, og alle dele - det vil sige lister, hulplader, fødder, sider og vinduesplader - kan købes i ethvert byggemarked, så du kan skræddersy skjuleren til radiator og rummets indretning.

Rammelisterne fås i længder på 244 centimeter i ubehandlet og lakeret fyr, mahogni, antik, hvidmalet, almueblå og bejdset. Pris: fra 75 kr./meter.

Den model, som vi har brugt, hedder “Monica”, og de to varianter, som er vist på disse sider, koster hver omkring 600 kr.

Læserservice: Lundbergs, tlf. 43 69 81 20. www.lundbergs-prod.se

Mere om radiatorskjulere

Du kan også bygge en radiatorskjuler ud af en gammel persienne. Læs med her: Fra persienne til radiatorskjuler.

Vælg selv mønsteret

Hulpladerne til fronterne på radiatorskjulerne måler 70 x 140 centimeter og fås i tre forskellige mønstre.

Dette meget tætte mønster hedder “Capri“ og er stanset ud i en masonitplade. Pladen findes kun hvidmalet fra fabrikken, men du kan evt. selv male den.

Pris: 399 kr.

Mønsteret med de diagonale lister hedder “Garda“, og pladen findes i ubehandlet og lakeret fyr samt hvidmalet, almueblå, antik og mahogni.

Priser fra 399 kr.

“Dynasti“ er også udstanset i masonit og fås hvidmalet. Du kan dog selv spray-eller rullemale pladerne, hvis du ønsker mere kulør på tilværelsen.

Pris: 339 kr.

Vejledning

Hjørnesamling 1

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Hvis du vil have en traditionel hjørnesamling, saves listerne i gering og samles efterfølgende med vinkelbeslag, som skrues fast i bagsiden af listen.

1

Her er rammelisten skåret på gering (45 grader). Det medfølgende vinkelbeslag har nedbukkede kanter, som passer i de udfræsede spor.

2

Rammelisterne forsynes med lim på endefladerne, og når vinkelbeslaget er skruet fast, er geringssamlingen helt tæt og stabil.

Hjørnesamling 2

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

En alternativ måde at samle hjørnerne på er ved hjælp af særlige hjørneklodser og dyvler, som limes fast i de udfræsede spor.

1

Rammerne samles med små hjørneklodser, som har udfræsninger svarende til listen. Kom lim i de udfræsede spor, og pres de medfølgende dyvler ned i limen.

2

Klods og rammeliste presses tæt sammen, så hjørnesamlingen bliver helt præcis. På forsiden er klodsen udfræset, så den passer til listens profil.

3

Hulpladen gøres fast til rammens bagside med stifter eller hæfteklammer. Det er en god idé at tilpasse mønsteret, så det slutter ens i både sider, bund og top.

4

Når radiatorskjuleren samles som en kasse, foregår det ligeledes med enkle midler. Sider og top fastgøres med små rigeljern - fødderne med ligejern.

5

Det er vigtigt, at du kan betjene termostaten - og at der er rigelig med luft omkring den. Hullet er her skåret ud med et hulbor, som er omkring tre cm større end regulatoren.

Tips & Tricks

Radiatorskjuleren er her monteret med fritstående fødder som en gammeldags kakkelovnsskærm.

Her er anvendt løsdele i ubehandlet fyrretræ, som vi har behandlet med bejdse a la kirsebærtræ.

Her er radiatorskjuleren samlet som en kasse. Læg mærke til, at rammen er forsynet med små fødder. Sprækken mellem rammens overkant og vinduespladen sørger for, at varmen ikke lukkes inde, men kan cirkulere frit. Hullet til termostaten er skåret ud med et hulbor.

Magasin-artikel

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Byggevejledning: Skræddersyede radiatorskjulere
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage