En varmepumpe er det perfekte valg, hvis du vil sænke beløbet på din varmeregning. I hvert fald hvis du i dag får varmen ved hjælp af el eller olie – eller hvis du skal have varmet et ellers uopvarmet sommerhus op. For selv om varmepumpen også er drevet af elektricitet, så kan den udnytte elektriciteten langt mere effektivt.

Men hvordan sikrer du dig, at du køber den billigste varme og ikke katten i sækken? Vi har lavet et 20 siders tema, der ruster dig til at træffe de rigtige valg:

Temaet indeholder:

  1. Sådan bliver kulde til varme - vi viser dig, hvordan varmepumpen virker
  2. Sådan vælger du den rigtige model - 14 spørgsmål og svar
  3. Når kun det bedste er godt nok - varmepumpernes Ferrari
  4. Montering af varmepumpen - og hvor den skal placeres
  5. Varmepumpeskjul - sådan bygger du det selv

Laver kulde til varme

Varmepumpen kan noget, som giver den nærmest magiske evner: Den kan lave kulde til varme. Eller rettere: Den kan udnytte forskellen mellem kulde og varme til at lave ekstra varme. Og den teknik gør, at den kun skal bruge en ganske lille smule strøm til at drive pumpen. De mest effektive varmepumper afgiver fire gange mere energi, end de forbruger.

LÆS OGSÅ: Varmepumpeskjuler: Byg den selv!

Vi hjælper dig med at træffe det rette valg

De seneste år er der kommet et væld af luft til luft-varmepumper på markedet. Men ikke alle er lige gode. Da pumperne for alvor startede deres indtog, pralede mange producenter med en høj effektivitet. Desværre viste det sig, at effektiviteten var målt ved 7°C, og som bekendt kan der blive en hel del koldere på vores breddegrader, og ved minusgrader var mange af de første varmepumper ikke imponerende effektive.

Målingerne er blevet mere realistiske, men du skal stadig se dig for, inden du handler. Og du skal overveje, hvad du skal supplere med, for luft til luft-varmepumpen varmer kun luften op i dit hus. Det varme vand og varmen i radiatorer skal du have et andet sted fra.

Download hele temaet om varmepumper

I vores 20 siders tema om varmepumper har vi samlet alt det, du skal vide for at kunne vælge den helt rette varmepumpe til dit hus. Kort sagt, hvordan du køber billig varme frem for katten i sækken.