Men som du skal se, har vores håndværker en god og stærk løsning på problemet.Til at lave en hjørnestolpe, der matcher det gamle rækværk, benytter vi en stakitstav, så hjørnestolperne får samme afrundede profil som de eksisterende stakitstave.

Konstruktionen laves med 32 mm x 100 mm fyrretræsbrædder, der giver et lige så stærkt hjørne som en kraftig stolpe.

Når toppen er rundet af, lægges brættet op til terrassen, og der markeres nu, hvor den skal gøres fast. Da terrassen er lavet med et lille overlæg, bliver han nødt til at skære dette stykke af, så hjørnestolpen kan komme helt ind til terrassebrædderne og få den bedste støtte.

Det lille stykke saves af med stiksaven i to omgange, så det bliver helt præcist. Hakket sikrer samtidig, at brættet ikke kan bevæge sig sideværts. Højden fra det gamle stakit afsættes på det nye hjørnebræt. Stolpen placeres og fastgøres med en enkelt 6 x 60 mm rustfri skrue, der ikke skrues helt i bund.

Med et vaterpas sikrer håndværkeren sig, at stolpen står helt lige, inden skruen skrues helt i. Derefter skrues der skruer i den nederste del, så brættet sidder fast med i alt fire skruer.

Håndværkeren måler bredden mellem stolperne og saver et stykke af det gamle rækværk til, så det passer i hullet.

Rækværket skal løftes en smule fra terrassegulvet, dels så det ikke står og sopper i vand, og dels så der er samme luft under som ved det gamle rækværk. Her benytter vi en tynd liste til at holde rækværket på plads, mens det gøres fat til hjørnebrættet med to skruer.

På indersiden fastgøres rækværket også med et par skruer, der skal skrues skråt i for at få godt fat i stolpen. Den anden stolpe skæres til og monteres på samme måde og i løbet af en eftermiddag kan du lave et nyt og stabilt rækværk, der passer til husets stil.