Der er mange måder at lægge en fliseterrasse på. Du kan vælge klassiske, grå sten eller en kombination af farvede fliser. Hvis du da ikke foretrækker brosten, som du med et smart trick kan lægge på ingen tid.

Fliseterrasse nr. 1: DEN KLASSISKE FLISETERRASSE

Stenterrasse simpel herregaardssten

Den helt klassiske, stilrene terrasse med grå sten er forholdsvis nem at lægge.

Den helt klassiske fliseterrasse består af sten, der typisk måler 14 x 21 cm, og som lægges i forbandt, altså forskudt af hinanden.

Den største del af arbejdet handler om underlaget – det gruslag, der skal sikre, at fliserne eller stenene kommer til at ligge lige, plant og stabilt i mange år fremover. Der skal slides lidt for at opnå det bedste resultat, men når det er gjort, er selve lægningen af sten eller fliser ret simpelt og overraskende hurtigt klaret.

LÆS OGSÅ: I krig mod flisepest

Vil du give den klassiske fliseterrasse et lille tvist, kan du lægge stenene på skrå. Det giver nogle flere tilpasninger, hvor stenene skal klippes eller skæres til. Men det giver også lidt med "spræl" i belægningen.

BYGGEVEJLEDNING: Klassisk terrasse med herregårdssten

LÆS OGSÅ: 3-2-1: Sådan renser du effektivt dine havefliser

Fliseterrase nr. 2: BROSTEN PÅ DEN NEMME MÅDE

Brosten på net

Brosten på net kan lægges på rekordtid.

25 kvadratmeter brosten på en dag! Det er der ikke mange, der kan klare at lægge, men når brostenene er købt på net, så de hænger sammen, er det let.

Der er naturligvis ikke tale om gamle, klassiske, tunge brosten, men en tynd skive af sten, der giver indtryk af at være brosten. Og det gør de ret godt.

BYGGEVEJLEDNING: Så bliver det ikke nemmere at lægge brosten.

Fliseterrasse nr. 3: KÆMPE FLISETERRASSE MED SPRÆL

Fliser i gårdhave terrasse flisemønster

Et mix af flere typer fliser i flere farver giver et helt særligt look til din terrasse .

Vil du have en fliseterrasse, der skiller sig ud fra mængden, så skal du kigge efter de mange forskellige formater og farver, du kan købe fliser i.

Her kan du komme ud i nogle lidt mere avancerede opmålinger, vinkler og tilskæringer. Men du får også en fliseterrasse, som vil imponere, og som du med rette kan være stolt af.

BYGGEVEJLEDNING: Flot gårdhave med flere typer fliser.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP? Tag et kursus: Hjælp til det rette underlag og alle de grundlæggende teknikker.