En terrasse af træfliser falder helt naturligt ind i omgivelserne.

En terrasse af træfliser falder helt naturligt ind i omgivelserne.

Hvis du tror, at en terrasse af træfliser ikke holder særlig længe, kan du godt tro om igen. Der findes faktisk træfliser med en holdbarhed på 20 år eller mere, så det er muligt at bygge en terrasse af fliser med de fordele, træ har: Det er “varmt” og behageligt at gå på og smukt og naturligt at se på. Derfor har flere fået øjnene op for træfliser, selvom de koster lidt mere end fx betonfliser.

Prisen for en kvm træfliser i fx robinietræ er ca. 525 kr., hvis du køber min. 10 kvm. Robinietræ er en af de mest velegnede træsorter til fliser, fordi træet er meget hårdt med en særlig cellestruktur og bl.a. har et naturligt højt indhold af garvesyre, der gør træet ekstremt modstandsdygtigt over for fugt.

Bæredygtigt træ

Robinietræ, der også kaldes falsk akacie, har desuden den fordel, at den dyrkes i Østeuropa under kontrollerede, bæredygtige forhold i modsætning til mange af de mere eksotiske træsorter.

En forudsætning for, at træfliserne holder i mange år, er, at terrassen bygges på et ordentligt grusunderlag. I artiklen viser vi dig, hvordan du lægger træfliser trin-for-trin.