Byggevejledning
Let
Svær

Brædder af komposit er på få år blev et stort hit, når der bygges en terrasse. Her bygger vi en stor terrasse, og den skal ligge helt op til huset, så man kan træde direkte ud på den. Det kræver god planlægning, for alle brædder skal understøttesaf de strøer, vi bygger konstruktionen med.

Derfor starter vi med en grundig opmåling, og vi laver en præcis arbejdstegning.

Terrassen bygges af kompositmaterialer i en god kvalitet. Og vi bygger den oven på en gammel fliseterrasse. Den kan vi skrue opklodsningerne fast til, så de ikke rykker sig.

Før og efter. Når først terrassen er bygget, er arbejdet slut. Ikke noget med olie og efterbehandling. En rengøring i ny og næ, det er alt.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og få den komplette byggevejledning.

Komposit - nemt at arbejde med

Kompositbrædder fås i mange farver. De fleste har riller i overfladen – ofte smalle riller på den ene side og brede riller på den anden.

Med den nye digitale teknik kan du nu også få brædder, der har en overflade, der ligner træ.

Brædderne er nemme at arbejde med. Du kan bruge stort set samme værktøj, som når du arbejder med træ: håndsav, rundsav og stiksav. Men dine snit bliver mere lige, hvis du bruger kap/geringssav, bordrundsav og dyksav.

Farve på komposit

Træ bliver gråt, når det ligger ude. Komposit vil også ændre farve. De første 3-4 måneder vil brædder og kantlister miste farve. Derefter vil farveændringerne ifølge producenterne være så små, at du næsten ikke ser dem.

Komposit arbejder

Hvis du monterer et 3,8 meter langt bræt, og udetemperaturen er 10 grader, vil brættet være 6 mm længere, når temperaturen senere på året når op på 30 grader.

VIGTIGT: Hold afstand

Komposit udvider sig og trækker sig sammen. Når du man bygger terrasse tæt på et hus, er det vigtigt, at der er mindst 15 millimeters luft til alt, der står fast. Det gælder for eksempel op til husmur/sokkel, nedløbsbrønde og stolper. Når du skal samle to brædder på langs, er kravet kun 6-10 mm.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du kompositbrædder